Puincontainer plaatsen: heb ik een vergunning nodig?

by handig5_wp
0 reactie

Je wilt een container huren Amsterdam en je vraagt je af of je hiervoor een vergunning nodig hebt? Dat hangt helemaal van jouw specifieke woonsituatie af!

Wanneer moet ik een vergunning hebben?

Als je jouw container gaat plaatsen op de grond van de gemeente, dan heb je in bijna alle gevallen een vergunning nodig. Zeker in Amsterdam kan dit nog wel eens het geval zijn als je bijvoorbeeld in een flat woont. De stoep, straat, grasvelden en dergelijke die rondom de flatgebouwen staan, zijn bijna altijd gemeentegrond.

Hoe vraag ik de vergunning aan?

ine. Soms is het ook genoeg om alleen even aan de gemeente te laten weten dat je een puincontainer wilt plaatsen. Het accepteren van de vergunning kan soms wel eventjes duren. Het is daarom handig om dit van tevoren en op tijd te regelen om teleurstellingen te voorkomen.

Wanneer heb ik geen vergunning nodig?


In sommige gevallen heb je geen vergunning nodig als je een puincontainer wilt plaatsen. Dit geldt in principe wanneer je de puincontainer op je eigen grond plaatst. Dit kan bijvoorbeeld in je eigen tuin of oprit zijn. Als je de puincontainer op je eigen gebied plaatst, dan zal je geen boete kunnen krijgen voor het plaatsen van een puincontainer.

Puincontainers zijn zwaar


Puincontainers zijn vrij zwaar en al helemaal wanneer je er veel afval in hebt gestopt. Hou er rekening mee dat het hebben van een puincontainer ook voor beschadiging kan zorgen. Je gras of stoep kan bijvoorbeeld beschadigd worden. Zet de puincontainer daarom altijd op een slimme plek, waar het de minste problemen kan veroorzaken.

Container huren Amsterdam


Voor een container huren in Amsterdam heb je in bijna alle gevallen een vergunning nodig, behalve als je de container op je eigen grond plaatst. Dan heb je geen vergunning nodig.

Related Posts

Leave a Comment