Plisségordijnen, hoe kies ik dat?

by handig5_wp
0 reactie

Wat is een plisségordijn?

Plisségordijnen bestaan uit een systeem waaraan een geplooide (plissé) doek is bevestigd. Vanaf zijaanzicht ziet de stof eruit als een zigzag (bij een enkele stof) of als een honingraat (bij een dubbele stof). Plisségordijnen kies je met een verduisterende, licht doorlatende of transparante stof. 

Een plisségordijn is een gordijn met een geplisseerde (geplooide) stof. De stof zit vast aan een boven- en onderprofiel. In de stof zitten plooien, waarbij het plisségordijn van zijaanzicht als een zigzag stof eruit ziet. Het komt ook wel voor dat het zijaanzicht er als een honingraat uit ziet, dat komt alleen voor als de stof dubbel is. De stof van plisségordijnen kun je op en neer halen met een ketting, koord of handgreep.

Plisségordijnen zijn eigenlijk een unieke vorm van raamdecoratie, omdat de stof in het midden van een raam kan hangen. Ideaal als jij van je privacy wilt genieten. Met name de top down bottom up uitvoering is erg populair.

Welke uitvoeringen plisségordijnen zijn er?

Hoe een plisségordijn werkt is afhankelijk van de uitvoering. Het is dus handig om eerst de uitvoeringen te bespreken. Het grote voordeel van plisségordijnen is dat je meerdere uitvoeringen hebt en dat zorgt ervoor dat plisségordijnen voor bijna ieder raam geschikt zijn.

  • Standaard uitvoering
  • Top down bottom up uitvoering
  • Dag en nacht uitvoering
  • Smartfit uitvoering

Welke soorten stoffen plisségordijnen zijn er?

Bij een plisségordijn met kun je kiezen uit 5 verschillende soorten stoffen. Hierdoor is elke transparantie mogelijk, van licht doorlatend tot maximaal verduisterend: 

  • Een enkele stof
  • Een dubbele stof (honingraat)
  • Semi-transparant stof
  • Transparante stof
  • Verduisterende stof

Wat zijn de meest gekozen stoffen voor plissés?

De meeste mensen kiezen voor een verduisterende stof en een lichtdoorlatende stof. Ook wordt er vaker gekozen voor een dubbele stof dan een enkele stof. Het voordeel van een dubbele honingraat stof is dat er geen gaten in de stof zitten waar de koorden doorheen lopen.

Wat is het verschil tussen een plisségordijn en rolgordijn?

Een plisségordijn lijkt op een rolgordijn, maar ziet er toch anders uit en werkt ook anders. Een rolgordijn is voorzien van een doek dat van een buis afrolt. Je kunt het doek met een ketting op en neer halen. Een plisségordijn heeft een profiel waaraan de stof bevestigd is, deze stof ziet er vanaf zijaanzicht uit als een zigzag stof of een honigraatstof. 

Waar moet ik op letten als ik een plisségordijn ga kopen?

Als je nu interesse hebt in een plisségordijn dan kun je dat op verschillende manieren kopen. Je kunt naar een fysieke winkel gaan, om de plisségordijnen en het systeem te bekijken, maar dan betaal je vaak wel meer dan bij een online winkel. Als je dus op de prijs wilt letten, kun je beter kiezen voor een webshop.

Je kunt dan gelukkig van tevoren gratis stalen aanvragen om de kleur en stof te bekijken. Probeer hierbij een goede voorstelling te maken van jouw maat plisségordijn, want de stof of mate van verduistering kan dan verschillen ten opzichte van de staal. 

Je kunt bij plisségordijnen kiezen voor een enkele of dubbele stof. Het nadeel van een enkele stof is dat er in de stof gaten zitten waar de koorden doorheen lopen. Houdt hier dus rekening mee, zeker als je de kamer zoveel mogelijk wilt verduisteren. Let ook op dat je maten goed opmeet, het is natuurlijk maatwerk dus het plisségordijn wordt echt tot de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt. Klik hier voor alle soorten plisségordijnen op maat.

Related Posts

Leave a Comment