Planten verhuizen

by handig5_wp
0 reactie

Wanneer het tijd is om te verhuizen, is het inpakken van al je meubels en andere bezittingen voor transport een no-brainer, maar hoe zit het met planten? Kunnen binnen of buiten planten worden vervoerd naar je nieuwe huis? Het antwoord is namelijk verrassend ingewikkeld. Wij vertellen je graag meer over hoe je dit het beste kan aanpakken.

Je planten voorbereiden

Het verplaatsen van planten, vooral van het ene klimaat naar het andere, kan een ontmoedigende taak zijn. Het proces om planten voor te bereiden op een verhuizing kan al drie weken voor de verhuisdag beginnen. Alles wat bladeren of buigbaar is en boven de pot uitsteekt, moet worden gesnoeid om overtollige dode of afstervende takken te verwijderen. Op die manier is er een minimaal risico op een ongecontroleerde breuk tijdens het vervoer.
Twee weken voor de verhuisdag is een goed moment om grote planten die in een zware of breekbare pot zijn geplant, te verpotten.
Dichter bij de verhuisdag, vooral in warmere maanden, moet je je planten in de gaten houden voor het geval ze water nodig hebben. Als je ervoor zorgt dat ze goed gevoed zijn en zich goed hebben aangepast, kun je de overgang naar hun nieuwe huis een stuk gemakkelijker maken.
In de laatste dagen voor de verhuizing kan je beginnen met het voorbereiden van de planten op het transport. Bladplanten of planten met takken kunnen worden beschermd met papieren kegels die je maakt door papier op te rollen en met plakband vast te plakken, zodat het ene uiteinde puntig is en het andere open – denk aan een feesthoedje voor je planten.
Je planten moet je als een van de laatste dingen inpakken, zodat je zeker weet dat er niets op ze wordt gestapeld en dat ze zo lang mogelijk comfortabel vervoerd kunnen worden.
Wanneer je kleinere planten hebt, kunnen deze in een doos. Wel op voorwaarde dat ze niet voor langere tijd in de zon staan en de doos wel gaten heeft voor de luchtstroom.

Het vervoeren

Er zijn verschillende manieren om je planten eenvoudig van punt A naar B te krijgen, maar planten zijn levende wezens en moeten goed worden verzorgd. Als je er niet zeker van kunt zijn dat je plant de verhuizing overleeft, dan heeft het niet veel zin om hem in te pakken! Als je zelf rijdt, dan heb je idealiter ruimte in je auto voor je planten. Als het mogelijk is, moeten ze op de bijrijdersstoel, maar als dat geen optie is, zorg er dan voor dat er geen gevaar is dat ze geplet worden door dozen of iets dergelijks. En daarnaast willen we je waarschuwen voor de langere reizen, laat de plant niet in de avond in de auto staan. Hier is niet genoeg zuurstof voor de plant.

Related Posts

Leave a Comment