Penantafdekkers op zuilen

by handig5_wp
0 reactie

Iedereen heeft wel eens een penantafdekker gezien. Andere namen voor penantafdekkers zijn paalmutsen, betonpetten, betonhoedjes, schoorsteenplaten of afdekplaten. Als je dit hoort, gaat er waarschijnlijk een lampje branden. Betonnen penantafdekkers bieden bescherming voor palen, kolommen, schoorstenen en muren. Dit voorkomt dat vocht, koude lucht en warmte de stenen en voegen binnendringt.

Ze kunnen niet alleen je metselwerk beschermen. Vanwege hun voortreffelijke ontwerp zorgen ze er ook voor dat de voorwerpen waar ze op geplaatst worden er mooier uit komen te zien. Daarom heeft een penantafdekker niet alleen de functie om een paal te beschermen, maar kan hij ook een prachtige decoratie creƫren.

Kwaliteit penantafdekkers

Het materiaal beton is natuurlijk, duurzaam en bestand tegen de effecten van verschillende weersomstandigheden. Bovendien heeft het bijna geen onderhoud nodig en kan het lang meegaan. Het beton is sterk en zal niet krimpen of barsten.

Het is vaak heel erg makkelijk om voor elke paal, schoorsteen, zuil of muur een passende penantafdekker te vinden. Dit komt omdat ze heel erg veelzijdig zijn. Bovendien kun je kiezen uit verschillende kleuren die passen bij je smaak en stijl. Wil je toch andere kleuren gebruiken, dan kan je de paalbedekking eenvoudig met betonverf over verven.

Bescherming

Een penantafdekker is voorzien van zogenaamde molsgoten. Deze goten zorgen ervoor dat water langs de voegen en metselwerk stroomt en er niet op blijft staan. Op deze manier wordt het niet meer doorweekt, wat een nadelig effect heeft op de stenen en voegen. Hierdoor kan de penantafdekker alle bouwwerken waar deze op geplaatst wordt beschermen tegen weer en wind. Dit is heel erg belangrijk voor de duurzaamheid van een constructie.

Het is heel gemakkelijk om de penantafdekkers te plaatsen. Zorg ervoor dat het te plaatsen oppervlak schoon is. Maak het nat en doe hetzelfde aan de onderkant van de betonnen kap. Dit zorgt voor een goede hechting. Breng een laag cement of speciale betonlijm aan en bevestig de paalbedekking na uitharding. Hierdoor zit de penantafdekker stevig vast aan de constructie die je graag wilt beschermen. Het vast zitten is ook heel erg belangrijk voor de effectiviteit en de duurzaamheid van de constructie.

Wil je online penantafdekkers kopen? Klik hier voor Betongoed.nl.

Related Posts

Leave a Comment