Oogbout kopen voor professioneel gebruik

by handig5_wp
0 reactie

Een oogbout is uitstekend te gebruiken bij diverse hijsklussen. Deze is meerdere keren te gebruiken waardoor het een minimale investering is voor een product dat het hijsen zoveel malen makkelijker maakt. Een oogbout bestaat uit een oog en een schroefdraad gedeelte dat vast aan elkaar zit. Met het schroefdraad kan de bout vastgedraaid worden in een hijsapparaat. Een oogbout is verkrijgbaar in een draaibare en niet draaibare uitvoering. Omdat een niet draaibare oogbout verder niet flexibel is kan het voornamelijk gebruikt worden tijdens hijswerkzaamheden waarbij er verticaal getild moet worden. Voor andere hijsklussen wordt een draaibare oogbout of oogmoer aanbevolen.

Oogbout in diverse prijsklassen

Een oogbout is in diverse prijsklassen te verkrijgen. Dat ligt allereerst aan het materiaal waaruit een het product is vervaardigd. Dit kan staal, RVS maar ook verzinkt zijn. Ook is het in diverse afmetingen verkrijgbaar. Over het algemeen geldt: hoe groter een oogbout is, hoe meer gewicht het kan hijsen. Let er dus altijd op dat u de juiste aanschaft om overbelasting van de oogbout te voorkomen. Een goedkopere versie voldoet uiteraard aan alle veiligheidseisen die daaraan gesteld worden. Wel is het zo dat een oogbout met enige regelmaat gecertificeerd moet worden om de veiligheid en daarmee het gebruik te kunnen garanderen. Een oogbout die minder kost in aanschafprijs, mede afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt, is meestal niet geschikt voor meerdere malen gebruik. Ook kan het zijn dat een oogbout wel vaker kan worden gebruikt en gecertificeerd kan worden. Wel moet het dan nagegloeid worden wat extra kosten met zich meebrengt.

Welke oogbout is geschikt?

Welke oogbout geschikt is voor de hijswerkzaamheden die u er mee wilt uitvoeren is dus mede afhankelijk of u het regelmatig gaat gebruiken. Voor zowel professioneel als particulier gebruik kunt u zich daarom het beste vooraf goed laten informeren voordat u tot een aankoop over gaat. Tevens kunt u informatie inwinnen over de vele mogelijkheden van, het werken met een oogbout en wat het certificeren precies inhoudt. Een oogbout is zeer eenvoudig online te bestellen en hebt u, mits op voorraad, al snel in huis. 

Related Posts

Leave a Comment