Motor start niet, wat kun je doen?

by handig5_wp
0 reactie

Start jouw motor ineens niet meer, en weet jij niet waarom? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom dit gebeurt, zoals dat een accu motorfiets leeg is. In dit artikel wordt daarom uitgelegd wat de meest voorkomende problemen zijn waardoor jouw motorfiets niet start. Zo kun je deze problemen een voor een afgaan, en kijken waar het probleem precies ligt.

Slechte benzinetoevoer

Ten eerste kan een slechte benzinetoevoer de schuldige zijn wanneer jouw motorfiets niet start. Je herkent dit probleem wanneer jouw motor moeizaam of heel kort aanslaat, of direct uitvalt bij het gas geven. Dit kan door meerdere redenen komen. Jouw benzine kan verstopt zijn geraakt of juist een van jouw benzineslangen. Ook is het mogelijk dat jouw benzinetank een vacuĆ¼m trekt.

Simpele redenen die over het hoofd worden gezien

Ten tweede is het goed mogelijk dat de bestuurder iets over het hoofd heeft gezien waardoor de motor niet start. Dit kan de beste overkomen natuurlijk, en is bijna onmiddellijk opgelost. Denk aan kleine dingen zoals dat de benzine op is, de zijstandaard nog uit staat, of dat de motor niet in neutraal staat. Ook moet bij sommige motoren de koppeling ingeknepen worden om te kunnen starten. Ga deze lijst voor de zekerheid nog even na wanneer jouw motor niet start.

Een lege of zwakke accu

Tot slot kan het zijn dat de accu van de motorfiets leeg is of zwak is. Dit is het probleem wat het vaakst voorkomt wanneer een motor niet start. Symptomen van dit probleem zijn knipperende of dimmen lichten. Ook wanneer jouw startmotor niet of langzaam draait, kan dit het probleem zijn. Met een acculader kun je de accu motorfiets inspecteren om te zien of hij nog goed functioneert. Zo weet je zeker of de accu het probleem is.

Related Posts

Leave a Comment