Mogelijkheden van een dak op een houten schuur

by handig5_wp
0 reactie

Er zijn verschillende soorten hout die je kunt gebruiken voor het bouwen van een schuur. Een van de meest gebruikte houtsoorten is Douglas hout. Deze houtsoort is namelijk zeer sterk en gemakkelijk te bewerken. Wil jij ook een houten schuur plaatsen in je tuin, maar weet je niet precies wat de mogelijkheden van het dak voor de Douglas schuur zijn? In dit blog artikel zullen we je informeren over de verschillende soorten daken voor een houten schuur.

Een plat dak nemen voor je Douglas schuur

Een plat dak kent veel verschillende voordelen. Zo kun je het gemakkelijk leggen, zonder dat hier veel extra werk aan te pas komt. Daarnaast kun je er ook ten alle tijden gemakkelijk op en heb je, mocht je hier interesse in hebben, altijd de mogelijkheid om er nog een verdieping op te zetten. Een plat dak is daarnaast ook de goedkoopste mogelijkheid voor een dak op een Douglas schuur. Tot slot heb je ook de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te leggen en kun je er zelfs een groen dak of dakterras van maken. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Een kapschuur laten plaatsen

Een andere manier van een schuur bouwen, is het maken van een kapschuur. Deze heeft als kenmerk dat het aan een kant een volledig gesloten schuur is en aan de andere kant een open gedeelte heeft. Hier kun je dan ook erg leuk een opbergruimte maken en tegelijkertijd een overdekt terras. Zo kun je dan ook het gehele jaar uitermate genieten van je eigen overkapt terras. Een kapschuur kun je vervolgens beleggen als een plat dak of een zadel dak. Over dit laatste geven we je in de volgende alinea meer uitleg.

Een zadeldak op de houten schuur leggen

Een zadeldak bestaat altijd uit twee dakschilden die samenkomen in de nok in een gekeerde V-vorm. Dit type dak is dan ook het meest voorkomende dak die je ziet. Dit komt omdat het dak, door de hellende vorm, gemakkelijk regen van zich af laat lopen. Ook is het dak uitermate goed beschermt tegen hevige windstoten. Vervolgens kun je door een zadeldak ook genieten van wat extra woonruimte, namelijk een zolder. Dit geeft een zadeldak dan ook erg veel verschillende mogelijkheden. Voor een houten schuur is het dan ook altijd fijn om een extra opbergruimte te hebben. Weet jij al wat voor dak je op je schuur wilt?

Related Posts

Leave a Comment