Klusjes die zelfs handige mensen niet kunnen doen

by handig5_wp
0 reactie

Iedereen heeft wel zo’n handig persoon in de familie of vriendengroep die je altijd kunt optrommelen voor de klusjes in huis waar je zelf niet aan wilt beginnen. Dit, omdat je er geen verstand van hebt, of omdat je sowieso twee linkerhanden hebt. Maar er zijn klusjes die zelfs handige mensen niet kunnen doen. We hebben dit artikel niet zomaar geschreven. Er gebeuren jaarlijks namelijk enorm veel ongelukken tijdens het klussen. Maar wat zijn dan klussen waar je jouw handen beter niet aan kunt branden? We vertellen het je graag.

Aardpen slaan

Een aardpen slaan is typisch een klusje wat je beter door een vakman kunt laten uitvoeren. Dat komt omdat het heel nauwkeurig uitgevoerd moet worden en na afloop moet er ook nog een weerstandsmeting gedaan worden. Al maak je maar een hele kleine fout in de meting van de weerstand, de aardpen kan dan niet goed werken en biedt daardoor niet de veiligheid die de aardpen eigenlijk zou moeten bieden. Dat is dan ook meteen de reden waarom je een aardpen niet zelf moet slaan, maar door een erkende elektricien.  

Stucen

Stucen is ook zo’n klus dat je beter aan een vakman kunt overlaten. Stucen is best een prijzige klus en als je dit niet meteen goed doet kunnen de kosten alleen maar oplopen. Huur daarom een stukadoor in die de klus voor jou kan uitvoeren. Je kunt dan kiezen of je de muren voorzien wilt hebben van sfeervol sierpleister, maar je kunt de muren natuurlijk ook glad laten sausen. 

Elektriciteit aanleggen

Klussen waar elektriciteit bij komt kijken zijn naar ons idee de klussen waar de meeste gevaren bij komen kijken. Elektrische installaties in woningen (en ook in gebouwen) moeten voldoen aan het Bouwbesluit. Niet iedereen heeft hier verstand van. Als je een koopwoning hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor de installatie. Als je in een huurwoning woont, dan is de huurbaas hier verantwoordelijk voor. Of je nu een extra stopcontact gaat plaatsen, extra leidingen gaat verplaatsen of een lamp repareren, als je niet exact weet wat je moet doen kunnen klussen met elektra gevaarlijke situaties opleveren. Laat dit daarom altijd door een elektricien doen. 

Badkamers opknappen

Tuurlijk, een spiegel in de badkamer ophangen kan (bijna) iedereen wel. Maar voor het grove werk kun je hier beter een vakman voor inschakelen. In de badkamer wordt het vochtig en juist daarom is het in combinatie met elektra zeer belangrijk dat dit op de juiste wijze aangelegd wordt. Bovendien kunnen lekkages snel ontstaan. Een lekkage geeft weer een hoop problemen, dus ook bij klussen in de badkamer kun je beter een specialist inhuren.

Succes!

Andere klusjes in en rondom het huis kun je dus gemakkelijk zelf uitvoeren, maar voor ingewikkelde klussen kun je beter een specialist inhuren. Bij alle andere klusjes willen we je veel succes wensen en wees altijd voorzichtig!

Related Posts

Leave a Comment