Keerwanden van beton in je tuin gebruiken

by handig5_wp
0 reactie

De keerwand is gemaakt van sierbeton en kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Een keerwand kan bijvoorbeeld niet alleen als schutting worden gebruikt, maar kan ook hoogteverschillen in een tuin compenseren.

Wat is een betonnen keerwand?

Keerwanden zijn het best te omschrijven als harde, stijve, grond- of waterkerende onderdelen en kunnen door hun zware gewicht en brede basis een hoge stabiliteit bereiken. Keerwanden zijn in de meeste gevallen van beton, maar dit neemt niet weg dat in principe andere materialen kunnen worden gebruikt.

De keerwanden worden vaak naast elkaar geplaatst wat ervoor zorgt dat het draagvermogen van de betonnen wand zeer groot is. Hierdoor kunnen keerwanden voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt.

Uiteraard is de keerwand ook zonder problemen toe te passen in je tuin. Daarom zijn ze niet alleen functioneel en esthetisch verantwoord, maar ook bijzonder milieuvriendelijk.

Keerwanden van beton hebben extra voordelen. Het feit dat ze van beton zijn gemaakt, zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen barre weersomstandigheden zoals sneeuw, ijs en regen. Aan de andere kant heeft de keermuur ook een sterke hittebestendigheid. Om deze redenen kun je er zeker van zijn dat de gebouwen die ermee worden gerealiseerd niet worden aangetast.

Het resultaat is een veel langere levensduur en zeer eenvoudig onderhoud. Het is dan ook niet verwonderlijk dat beton niet alleen geliefd is bij ontwerpers en architecten, maar ook bij veel bouwvakkers en andere mensen die in de bouw werken. In veel gebouwen zie je daarom ook dat er best wel wat beton in wordt verwerkt.

Benutten van de grond

In een land als Nederland waar land schaars en duur is, spreekt het voor zich dat je het altijd zo goed mogelijk wilt gebruiken. Dit geldt niet alleen voor bouwland, maar ook voor tuinen en opritten die je kunt gebruiken. Daarom kiezen veel mensen er bewust voor om keerwanden van beton te gebruiken. Op deze manier kan het beschikbare oppervlak alleen echt optimaal worden benut. Daarnaast kunnen keerwanden worden gebruikt om de tuin waterpas te maken of hoogteverschillen te creëren. Door het gebruik van keerwanden kan natuurlijk een heel ander aanzicht ontstaan.

Related Posts

Leave a Comment