Op deze manier herkent iedereen gelijk je huisstijl in je kantoor

by handig5_wp
0 reactie

De werksfeer is vandaag de dag zeer belangrijk. Als de werknemers het niet naar hun zin hebben binnen een bedrijf blijven ze helaas niet meer zo lang hangen als vroeger. Gezelligheid en leuke werkzaamheden staan als stipt op nummer één, en als je nog een mooi bedrag verdient is dat natuurlijk mooi meegenomen. De kantoorinrichting kan zeker bijdragen aan de gezelligheid. Wil je meer informatie over de inrichting van het kantoor? Lees deze blog dan eens door!

Daglicht is zeer belangrijk

Daglicht is een zeer belangrijk punt. Dit bevordert productiviteit en is bovendien goed voor de gezondheid. In alle ruimtes zou voldoende daglicht moeten binnenkomen. Wanneer iemand op zijn werkplek zit is het belangrijk, maar ook tijdens vergaderingen en zelfs in de pauzes. Als het echt niet mogelijk is kun je een bepaald soort kunstlicht aanbrengen, maar daglicht wint het hier altijd van.

Flexwerkplekken

Voordat corona begon had ieder zijn eigen vaste plek, vandaag de dag is het steeds gebruikelijker om flexwerkplekken aan te bieden. Steeds meer werknemers werken namelijk niet meer vijf dagen op het kantoor. Dit staat ook wel bekend als ‘agile werken’ en heeft als doel de effectiviteit en productiviteit van het personeel te verhogen. Voor verschillende taken is er daarom het liefst een verschillende plek. Denk aan plekken waar mensen zich goed kunnen focussen, plekken waar samengewerkt kan worden, goede vergaderruimtes, ruimtes om even uit te rusten, ruimtes waar gebeld kan worden en ruimtes waar men inspiratie op kan doen.

Geen TL buizen

De wintermaanden zijn niet de meest ideale maanden, we gaan weg in het donker en komen terug in het donker. Je hebt dus zeker wel verlichting nodig. Deze kun je zo instellen dat elk deel van de dag een ander type verlichting krijgt. Dit komt dan overeen met natuurlijk licht. Uit onderzoek is gebleken dat dit positieve effecten heeft op de productiviteit.

Verbeter de luchtzuivering

Je hoeft voor luchtzuivering niet perse een machine aan te schaffen, ook bepaalde planten hebben deze werking. Daarnaast is het goed voor het milieu en een duurzame toekomst. Eigenlijk alleen maar pluspunten dus. Er zit wel één maar aan; vervang ze op tijd wanneer ze op zijn en verzorg ze goed. Anders is het effect eerder negatief.

Related Posts

Leave a Comment