Je kan veel geld verdienen met energie besparen

by handig5_wp
0 reactie

Energiekosten horen bij de grootste vaste lasten die je per maand hebt.

Zeker als je vaak thuis bent, zoals de laatste maanden voor bijna iedereen geldt, zal je merken dat je energiekosten aanzienlijk hoger uitvallen dan je zou verwachten. Omdat je meer stroom verbruikt en meer gas verstookt komen veel mensen aan het einde van het jaar voor nare verrassingen te staan.

Snel besparen op je energiekosten

Er zijn mogelijkheden om te besparen op je energiekosten, door middel van het plaatsen van zonnepanelen of je huis te laten isoleren.

Hoewel deze oplossingen op de langere termijn wel goed zijn, hebben ze als grootste nadeel dat je zelf vooraf een aanzienlijk bedrag moet investeren.

Voor zonnepanelen geldt bijvoorbeeld dat de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar is, afhankelijk van de prijs van stroom en hoeveel rendement je zonnepanelen opleveren.

Voor isolatie is dit niet te zeggen, dat is erg afhankelijk van de woning en de soort isolatie die je kiest.

Gelukkig is er ook een makkelijke en snelle manier om direct te besparen op je energiekosten, namelijk door over te stappen naar een andere energieleverancier.

Kies de voordeligste energieleverancier

Ben je nog nooit, of langer dan twee jaar geleden, overgestapt naar een andere energieleverancier? Dan ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee. Je kan namelijk veel geld besparen door regelmatig van leverancier te veranderen.

Aan de ene kant komt dat omdat er de laatste jaren veel concurrentie is gekomen op de energiemarkt, waarbij veel grote en bekende leveranciers ook lagere prijzen zijn gaan rekenen dan vroeger.

Aan de andere kant proberen veel leveranciers klanten te lokken met mooie aanbiedingen, waarbij je al snel tot zo’n 250 euro terug krijgt.

Groene energie

Veel mensen denken nog dat groene energie in Nederland duurder is dan zogenaamde grijze energie.

Maar dit is allang niet meer het geval, de prijzen van groene energie en grijze energie schelen nauwelijks meer.

Dus als je niet alleen je portemonnee een plezier wilt doen, maar ook de aarde een handje wilt helpen, kies dan voor groene energie.

Makkelijk overstappen via EasySwitch

Zelf een energieleverancier uitzoeken is voor een consument een onmogelijke zaak. Niet alleen zijn er veel verschillende leveranciers, ze hebben ook nog veel verschillende producten en looptijden.

Daarom kan dit veel sneller en gemakkelijker via zogenaamde vergelijkingssites zoals EasySwitch.nl.

Voer je gegeven in en EasySwitch geeft je een lijst met leveranciers, met prijzen en voorwaarden, waar je uit kan kiezen.

En het beste is dat ze elk jaar een herinnering sturen, dus je kan elk jaar opnieuw kiezen en zo geld besparen.

Dus ga naar de site van EasySwitch.nl en kijk direct wat je kunt besparen.

Related Posts

Leave a Comment