Is vloerverwarming plaatsen verstandig?

by handig5_wp
0 reactie

Of het slim is om vloerverwarming te plaatsen? Onverstandig is het in ieder geval zeker niet! Het plaatsen van een dergelijk verwarmingssysteem heeft namelijk veel voordelen. Bovendien is vloerverwarming ook erg comfortabel. Niet voor niets zijn nieuwbouwhuizen tegenwoordig bijna altijd van dit type verwarmingssysteem voorzien. In sommige gevallen wordt er voor gekozen om verwarming in de vloer te combineren met radiatoren. Toch is het ook mogelijk om het systeem als hoofdverwarming te gebruiken. Radiatoren zijn eigenlijk maar ouderwets en hebben zo goed als geen voordelen ten opzichte van de verwarming in de vloer.

Veel mensen hebben het idee dat vloerverwarming plaatsen veel geld kost. In de praktijk valt dit ontzettend mee. Deze techniek heeft immers ook niet stilgestaan. Overigens wil dat niet zeggen dat het verwarmingssysteem in de vloer zelf nog relatief nieuw is. Het idee achter dit systeem is namelijk al afkomstig van de oude Romeinen. Toen was er al sprake van vloerverwarming in luxe badhuizen en paleizen. De vloer werd toen verwarmd met behulp van een oven. De warme lucht stroomde dan door schachten onder de vloer. Inmiddels is er steeds vaker sprake van een elektrische verwarming.

Bij Vloer&Raamdecor vertellen ze je alles over de voor en nadelen!

De vergelijking met radiatoren

In veel opzichten is vloerverwarming beter dan verwarming door middel van radiatoren. Warme lucht zal altijd naar boven stijgen. Dat maakt het verwarmen van de woning via de vloer al efficiënt. Daarnaast is de verwarming onder het hele oppervlak van de vloer geplaatst. Dat zorgt ervoor dat de ruimte gelijkmatig verwarmd wordt. Bij radiatoren gaat er vaak veel warmte verloren. Een deel van de warmte trekt bijvoorbeeld de wand in en ook wordt de woning niet gelijkmatig verwarmt. Als een radiator naast de deur of onder een ruit geplaatst wordt, wordt er zelfs nog meer warmte verspild. Er zijn dus veel redenen om in plaats van radiatoren voor verwarming in de vloer te kiezen.

Met vloerverwarming bespaar je energie

Een goede reden om voor vloerverwarming te kiezen, is omdat je energie bespaart door middel van dit verwarmingssysteem. Veel mensen vinden het tegenwoordig van belang om zuinig met energie om te gaan. Doordat de woning zo efficiënt verwarmd wordt, kost het minder energie dan verwarmen door middel van radiatoren bijvoorbeeld. Kies je voor elektrische verwarming in de vloer, dan is de combinatie met zonnepanelen mogelijk. Dat is een goedkope en duurzame manier om de woning te verwarmen. In veel gevallen verdien je de investering binnen 10 jaar weer terug. Deze combinatie is dus zeker geen slechte investering!

Installatie door een specialist

Het installeren van de vloerverwarming laat je over aan iemand die daarin gespecialiseerd heeft. De expert beschikt over voldoende kennis en ervaring, waardoor het systeem vaak al binnen drie dagen aangelegd kan worden. Je kunt er op deze manier zeker van zijn dat het systeem correct wordt geïnstalleerd en dat je dus ook echt van alle voordelen profiteert. Vergelijk verschillende specialisten met elkaar op basis van de recensies. Dat geeft je namelijk een goed beeld van hoe anderen de diensten van het bedrijf hebben ervaren.

Related Posts

Leave a Comment