Installeer zelf je verlichting met deze 5 stappen

by handig5_wp
0 reactie

Niet iedereen is even handig en kan klussen uitvoeren in huis. Een veel uitbestede (kleine) klus is het installeren van verlichting. Het installeren van een nieuwe lamp aan het plafond of het vervangen van een spotje hoeft niet moeilijk te zijn. Met onderstaande 5 stappen kun je zelf simpel en veilig je verlichting aansluiten. 

Schakel het stroom uit

Veiligheid staat voorop wanneer je gaat klussen. Ook bij het aansluiten van verlichting is veiligheid erg belangrijk. Het allerbelangrijkste is het afsluiten van de stroom. Druk de schakelaar om of nog beter zet de stroom uit in de meterkast. Zo kun je veilig beginnen aan de installatie. 

Verwijder de oude lamp

Voordat je de nieuwe lamp kunt ophangen moet je ruimte maken en de oude lamp verwijderen. Doe dit met beleid en schroef de oude lamp op de juiste manier los. Stop pas met het demonteren totdat je echt alle onderdelen hebt losgekoppeld en hebt verwijderd. 

Bekijk de handleiding 

Voordat je begint met het aansluiten van de nieuwe lamp is het verstandig om de handleiding te bekijken. Hierin staat duidelijk vermeld wat de afmetingen zijn en welke volgorde je moet volgen. 

Begin met het plaatsen van de nieuwe lamp

Na het bestuderen van de handleiding kun je beginnen met het installeren van de lamp. Houd de handleiding bij de hand tijdens de installatie. Volg elke stap nauwkeurig en sluit de lamp op de juiste manier aan. 

Stroom er weer op en testen

Zodra je klaar bent met het aansluiten kun je de stroom weer aanzetten en de lamp testen. Mocht de lamp niet werken, dan zet je eerst de stroom weer uit en kijk je waar het probleem zit. 

Installeren slimme verlichting

Wanneer je slimme verlichting gekocht hebt gaat de installatie net een stapje verder. Slimme lampen moeten namelijk nog gekoppeld worden aan een netwerk. De lampen van Philips hue moet je aansluiten op een bridge om ze werkend te krijgen. Volg deze stappen om de installatie te voltooien.

Related Posts

Leave a Comment