Ideeën om je wanden te decoreren

by handig5_wp
0 reactie

Heb je net een huis gekocht of gehuurd? Gefeliciteerd! Nu kan het leuke werk beginnen! Het inrichten van je huis! Welke kleuren wil je in huis? Welke stijlen wil je terug laten komen? Wat voor soort vloer wil je hebben? Je wilt ook dat je parketvloer bij je wanden past. Misschien kan je wat inspiratie opdoen via de online parket specialist. Wat wil je doen met de wanden? Hoe kan je die zo leuk mogelijk decoreren?

Schilderijen

Een van de meest toegepaste ideeën om je wanden te decoreren is door het gebruiken van schilderijen. Wanneer je een schilderij ophangt kun je een zo groot deel of klein deel van de muur opvullen als je zelf wilt. Je kan een klein schilderij kopen om bijvoorbeeld op het midden van de muur te hangen. Zo vul je de muur op maar houd je alles behoorlijk strak en neutraal met niet teveel details. Er is om het schilderij heen genoeg ruimte om de rust op de muur te behouden. Stel je wilt juist het grootste deel van de muur opvullen dan kan je of kiezen voor een groot schilderij of voor een aantal schilderijen. Een aantal schilderijen kunnen losse schilderijen zijn maar kan ook in de vorm van een drieluik gekocht worden.

Fotolijsten

Al die fotolijstjes die je in jouw kamer hebt staan wil je graag meenemen naar jouw nieuwe huis. Het zijn er echter zoveel dat je niet weet waar je ze laten moet straks. Wat dacht je van op de muur?: Je kan een fotowand creëren. Dit is een wand vol met foto’s. Je kan de foto’s gebruiken die je al had maar je kan ook een aantal foto’s toevoegen die veel waarde voor je hebben. Wat dacht je van foto’s van je geliefden, familie en of vrienden? Je kan een iets grotere foto van jezelf en je geliefde (en kinderen als die er al zijn) in het midden plaatsen met wat kleinere foto’s eromheen. Het mooiste is om voor alle foto’s dezelfde lijstjes te gebruiken zodat er samenhang gecreëerd wordt. Als je zelf niet zo creatief bent kan je ook kant en klare collage fotolijst bestellen waar je dan alleen maar je foto’s in hoeft te schuiven plus één à twee spijkers in hoeft te slaan.

Wandkleden, behang of muurschildering

Als je niet alleen maar een klein deel van de muur wilt opvullen maar het allemaal wat grootser wilt aanpakken kun je een aantal opties afgaan. Ooit gedacht aan een groot wandkleed op te hangen aan de muur? Nee wandkleden zijn niet ouderwets maar juist ontzettend in. Koop een kleed dat qua kleuren overeen zal komen met de rest van het interieur of spullen in huis om een zo gepolijst mogelijke look te creëren. Ditzelfde kan je ook nabootsen met een stuk behang. Je kan een kader maken op de muur met daarin het stuk behang dat hetzelfde effect als een wandkleed moet geven. Je kan er ook voor kiezen om de hele wand te bekleden met een apart stuk behang om de muur voor zichzelf te laten spreken. Als je toch al de hele wand durft te bekleden met een ander behang kan je ook een stap verder gaan en de hele muur schilderen. Laat een muurschildering maken van bijvoorbeeld wolken, de lucht of een zonsondergang.

Decoratie-ideeën

Hoe kan je jouw wanden vullen en decoreren? Je kan ten eerste kiezen voor datgene wat het minst werk kost namelijk schilderijen. Hang één of meerdere schilderijen op om de muur om jouw wand binnen enkele minuten een andere sfeer te geven. Dit idee kun je ook toepassen met een fotolijst, een aantal enkele fotolijsten of vele fotolijsten op een fotomuur. Hiernaast kan je ook je muren bekleden met een wandkleed, behang of een muurschildering. Ga jij een van deze ideeën toepassen?

Related Posts