Houd de warmte buiten met de volgende tips!

by handig5_wp
0 reactie

Nu de zomer weer voor de deur staat is natuurlijk de grote vraag hoe je de warmte buiten houdt. Het kan binnen echt veel warmer worden dan je in eerst instantie door hebt. Als het eenmaal warm is, is het lastig de warmte weer weg te krijgen. Althans als je aan je budget wilt denken. Je kant namelijk simpel kiezen voor een airco en dan is het altijd lekker koel binnen. Nou is het soms zaak dat er op de kleintjes gelet moet worden dus dan is dit blog precies wat jij zoekt!

Voorkom hitte met raamfolie

Als je het geld niet hebt voor een airco dan kun je kiezen voor zonwerende folie. Sommige folies kunnen de temperatuur echt drastisch laag houden. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur veel aangenamer is en het niet zo benauwd wordt. Wel is het van belang dat de deuren en ramen gesloten worden. Als deze namelijk open staan is het zo dat de warmte van buiten alsnog naar binnen komt en dat is wat je wilt voorkomen. Ook zijn er veel verschillende soort zo heb je spiegelende folie maar ook doorschijnende folie. Je hebt dus genoeg keuze! Ook heb je nog een verschil tussen folie met een lijmlaag en statisch. Als je onervaren bent dan is het handiger om statische folie te gebruiken. Dit kan namelijk gemakkelijk gecorrigeerd worden.

Hoe breng je de folie aan?

De folie aanbrengen is op zich gemakkelijk maar wel een secuur klusje. Daarom is het aan te raden dit niet alleen maar met twee mensen te doen. Volg de volgende algemene stappen om een mooi eindresultaat te krijgen:

Wat heb je nodig voor het aanbrengen?

  • Rolmaat/liniaal
  • Rakel of soortgelijk voorwerp
  • Stanleymesje
  • Plantenspuit met water

1. Het raam opmeten en folie op maat snijden of knippen. Tel hier eventueel 1 á 2 centimeter bij op. Zo heb je altijd genoeg folie om op te plakken.

2. Maak het raam schoon en vetvrij, gebruik bij voorkeur warm water met een druppel afwasmiddel.

3. Maak vervolgens het raam goed nat met een plantenspuit, door deze stap kan het folie nog iets verschoven worden.

4. Nu het raam nat is, is het tijd het schutvel deels te verwijderen. Doe dit niet in één keer! Als het folie namelijk aan elkaar gaat plakken is het niet meer op het raam te krijgen.

5. Raamfolie op raam aanbrengen, begin in een hoek en ga vervolgens verder.

6. Als het naar wens zit dan kan het water verwijderd worden. Dit kan gemakkelijk met een trekker of rakel vilt. Let er wel op dat je handdoeken neerlegt! Er komt namelijk veel water onder het folie vandaan en dat wil je niet op de vloer hebben.

7. Als je iets folie heb overgehouden is dit de tijd om het overtollige weg te snijden. Dit kan met een scherp Stanleymesje. 

Zo dat waren de stappen om je folie aan te brengen, nu kun je genieten van je mooie folie en koele temperatuur binnen!

Related Posts

Leave a Comment