Hoe verkoop je oud ijzer

by handig5_wp
0 reactie

Je komt het vast wel eens tegen, oud ijzer of metalen die tevoorschijn komen bij een verbouwing of grote opruiming die rijp zijn voor de schroot. Maar met een kleine investering van tijd, kun je oud ijzer inleveren voor geld. Het soort metaal en het gewicht bepalen de waarde van het oud ijzer. Dit doe je bij oud metaalhandelaren die de actuele prijzen van oud ijzer en andere metalen hanteren en je per afgeleverde kilo betalen. we geve je hier een aantal tips voor oud ijzer verkopen.

Waar vind je oud ijzer en andere metalen

Je ziet vaak oud ijzer en metaal bij een verbouwing waarbij oude installaties in plafonds en tussen de muren vandaan komen. hierin vind je vaak koper en aluminium die gebruikt zijn voor elektra en wand en muur scheidingen.

maar je komt dit ook tegen bij oude producten zoals oude computers, keukenapparatuur en oude auto’s. Hierin kun je allerlei metalen vinden waarvan een aantal meer waard zijn dan het gemiddelde. Denk hierbij aan koper, aluminium, zink, lood en RVS.

Metaal scheiden

Scheid je ijzer- en staalschroot van andere metalen door alle inhoud te verzamelen en te scheiden per soort metaal. De schroothandelaar doet dat niet voor je, plus je moet de metalen zo schoon mogelijk aanleveren om te voorkomen dat de waarde zakt door vermenging van meerdere metalen.

Zoek een oud metaalhandelaar

Zoek schroothandelaren in je omgeving. Het is goed om meerdere dealers te bellen, omdat ze op een gegeven moment verschillende prijzen kunnen hebben. Sommige dealers accepteren misschien geen ijzer omdat ze te veel hebben, dus zelfs als je een voorkeursdealer hebt, moet je altijd even informeren voordat je gaat.

Wat is de standaard prijs

Alhoewel meerdere aanbieders van het opkopen van oude metalen een eigen prijs kunnen hanteren, toch bestaat er een vaste koers voor oude metalen volgens de London Metal Exchange> en de EU schroot mutatie. Hierop wordt wereldwijd bepaald wat de koers per metaalsoort is. Maar dit kan wel dagelijks veranderen.

Oud koper

De meest waardevolle (oud) metaal soort is koper omdat hier veel vraag naar is omdat het voor veel toepassingen gebruikt wordt in zowel industriële bouw als ook civiele techniek, en voor de consumenten bij elektronica en de aanleg van elektra in woningen.

Voor het aanleveren van oud koper moet je ook hier onderscheid maken in soorten koper, deze hebben elk hun eigen koers prijs variërend van 4 tot 7 euro per kilo. Dit zijn:

  • handgepeld koper
  • rood koper
  • geel koper
  • vertind koper

Oud aluminium

Zoals je nu ook begrijpt is aluminium ook een gewild metaal soort en voor meerdere toepassingen geschikt. Hiermee is aluminium de nummer twee metaalsoort die je kan verkopen aan een schroothandelaar. De prijs hierin varieert van 1 tot 2 euro per kilo en bestaat uit de volgende soorten:

  • Oud aluminium
  • aluminium met lakprofiel
  • blank aluminium
  • offset aluminium

Lood, zink en RVS

Deze overige oude metaalsoorten worden ook veel gebruikt als gerecycled metaal voor een tweede leven. Alhoewel het niet heel veel opbrengt, toch ligt de prijs tussen de 1 en 1,5 euro per kilo.

Related Posts

Leave a Comment