Hoe stel je een SPF record in?

by handig5_wp
0 reactie

SPF record staat voor Sender Policy Framework. In een SPF record heb je de mogelijkheid om aan te geven welke servers, met een domeinnaam, een e-mail mogen verzenden. Wanneer een server een e-mail ontvangt, kan het SPF record besluiten om de e-mail te weigeren. Als je een SPF record wilt gebruiken, dan is het natuurlijk handig om te kijken hoe je een SPF record in kan stellen.

Indien je een SPf record wilt aanschaffen voor het weigeren van e-mails, dan dien je naar “mijn producten” te gaan. Hierna dien je te klikken op ‘’beheer’’ naast je eigen domeinnaam. Op het menu links kun je kiezen voor TXT records. Hierna kun je je SPF record toevoegen aan de TXT records. Je dient te beginnen met ‘’TXT regels’’. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je klikken op bevestigen. Hierna heb je servers toegevoegd aan je SPF record.

Waarom is een SPF record belangrijk?

Een SPF record is erg belangrijk om aan te schaffen. Dit komt doordat je met een SPF record gemakkelijk mails kunt laten weigeren die mogelijk fraude kunnen zijn. In een mail, heb je altijd een mapje met spam. Deze spam kun je verminderen door gebruik te maken van een SPF record. Voor bedrijven is het erg handig om een SPF record aan te schaffen. Als bedrijf krijg je namelijk vaker te maken met spam mails. Dit komt natuurlijk ook omdat je een groot doelwit bent binnen het internet.

Wat is een SPF regel?

Een SPF regel zorgt ervoor dat alleen goede partijen de mogelijkheid hebben om e-mails te versturen. Dit gaan via een speciale handige techniek die steeds vaker gebruikt wordt door bedrijven. Door de SPF record wordt de spam en phishing praktijken voorkomen. Natuurlijk kan het voorkomen dat een aantal mails toch binnen het domein kunnen komen. Dit komt doordat deze spammails gebruik maken van een andere server.

Is het gebruik maken van een SPF record verplicht?

Wanneer je gebruik wilt maken van een SPF record, dan dien je te weten dat dit niet verplicht is. Naast dat het niet verplicht is, is het wel belangrijk om als bedrijf een SPF record aan te schaffen. Je voorkomt namelijk dat spam mails binnen het mailadres komen. Dit komt allemaal door je eigen domeinnaam en meerdere servers. Wanneer je gebruik wilt maken van de SPF record, dan is het handig om hier wat langer voor te gaan zitten. Het kan namelijk voorkomen dat je erg lang bezig bent met het installeren van een SPF record.

Welke servers moet ik gebruiken voor ik SPF instel?

Als je een SPF record wilt instellen zodat je minder last krijgt van spam mails, dan dien je de server SQR.NL aan te schaffen. Zonder deze server is het niet mogelijk om gebruik te maken van het SPF record. Wanneer je de servers wilt aanschaffen, dan is het natuurlijk handig om te kijken welke servers jij nu echt nodig hebt. Als je de juiste servers hebt aangeschaft, kun je ook direct gebruik maken van het SPF record.

Related Posts

Leave a Comment