Hoe schakel je een stoomketelbedrijf in?

by handig5_wp
0 reactie

Het inhuren van een stoomketelbedrijf is gemakkelijk gedaan. Er worden diverse installaties voor ketels aangeboden. Dit kan worden geleaset, gehuurd of gekocht. Dit kan gebruikt worden wanneer er vraag is naar een tijdelijke aanvoer van stoom, maar ook van warm water en heet water. Daar worden dan diverse installaties van een stoomketel voor aangeleverd. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan tijdens een verhuizing, wanneer er even geen sprake is van warm water of als een overbrugging wanneer er een keuring gaande is. Het stoomketelbedrijf richt zich niet alleen op de verkoop en de verhuur van de ketels, maar ook op het onderhoud hiervan. De verhuur wordt voornamelijk gedaan wanneer er voor een kortere periode vraag is naar een stoomketel. Zoals in eerder genoemde voorbeelden het geval is. Maar ook wanneer de weersomstandigheden veranderen kan het zijn dat de vraag hiernaar vergroot en zal het stoomketelbedrijf hierbij om de hoek komen kijken en hier in kunnen voorzien.

Wat kan er allemaal worden aangeleverd?

Er kunnen diverse soorten ketels worden aangeleverd wanneer dit wordt aangevraagd bij het stoomketelbedrijf. Allereerst worden er natuurlijks stoomketels aangeleverd, maar ook ketels voor de verwarming, heetwaterketels, koelers voor rookgas en ontgassers worden geleverd. Dit gebeurt direct uit voorraad en daardoor is de levertijd ook erg kort. De standaard ketels die in hey assortiment zitten hebben een wattage van 16 megawatt per stuk. Voor bijvoorbeeld een stadsverwarming zal dit te weinig zijn en daarvoor is dan ook weer een grotere capaciteit beschikbaar, welke dan niet uit voorraad wordt geleverd, maar behoort tot de grotere bestellingen die efficiënt in 1 keer kunnen worden gedaan.

Capaciteiten

Alle ketels hebben weer andere capaciteiten en eigen mogelijkheden. Deze worden op een rijtje gezet om hier een beter overzicht van te kunnen krijgen en op die manier een betere keuze te kunnen maken voor een bepaalde ketel. Daarbij kan natuurlijk ook altijd nog de hulp worden ingeschakeld van het stoomketelbedrijf om hier uiteindelijk een definitief besluit in te kunnen nemen

  • Stoomketels met een gewicht van 0,5 tot en met 2,5 ton per unit, die een barg van 25 kunnen drukken;
  • Warm water – 170 kW tot 16mw;
  • Heet water – 785 kW tot 16 mw.

Related Posts

Leave a Comment