Het juiste gebruik van een wasmachine

by handig5_wp
0 reactie

Koop de optimale goedkope wasmachine en was je was goed 

Wasmachines en drogers mogen in geen enkel huishouden ontbreken. Wie zijn was in een wasserette wast, moet op de lange termijn hoge extra kosten verwachten. Een wasmachine kopen is de moeite waard voor eenpersoonshuishoudens met een wasvolume van 2 machineladingen of meer per week, gezinnen profiteren op elk moment van de aankoop van een wasdroger of de installatie van een wastoren. In deze handleiding vertellen we je hoe je je wasgoed echt schoon kunt wassen, wanneer het de moeite waard is om een ​​was-droogcombinatie aan te schaffen en wat je zelf kunt doen om de wasmachine lang als nieuw te houden. 

Correct gebruik van de wasmachine

Als een wasmachine en een wasdroger boven elkaar staan, spreekt men van een wastoren. Voor deze combinatie van de twee grote huishoudelijke apparaten is het belangrijk dat de wasmachine onderaan staat. Naast het gewicht van het wasgoed wordt de benodigde hoeveelheid waswater toegevoegd, waardoor een wasmachine tijdens het wasproces vele malen zwaarder kan worden. 

Als veel kledingstukken tegelijk worden gewassen, maar u moet altijd de maximale belading van uw trommel in acht nemen, kan het nodig zijn om het wasgoed te splitsen om te drogen. Een droger kan niet zo zwaar worden gevuld als de trommel van een wasmachine. Ook na het kopen van een wasdroger kan het nodig zijn om het gewassen wasgoed voor het drogen te verdelen. Indien wordt gedroogd met een te hoog vulgewicht kan de droogtrommel anders blijvend beschadigd raken, waardoor drogen uiteindelijk niet meer mogelijk is. 

Bovendien wordt het gedroogde wasgoed erg gekreukt als de maximale belading niet in acht wordt genomen. De meest milieuvriendelijke optie is overigens om het droogprogramma niet tot het einde te laten doorlopen en de vochtige was te laten drogen aan een waslijn voor het huis of op zolder. Ook kun je bij het kopen van een nieuwe wasmachine letten op de energie-efficiëntieklasse. Energiezuinige wasmachines verbruiken minder water en hebben ook minder elektriciteit nodig om de was schoon te wassen. 

Related Posts

Leave a Comment