Heb je een van deze klussen al overwogen voor het nieuwe jaar?

by handig5_wp
0 reactie

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe plannen voor in en om het huis. Het voorjaar is een mooi moment om aan een nieuw project te starten, omdat de dagen dan weer wat langer worden en de temperaturen aangenamer om buiten bezig te zijn. Of je nu een beginnend klusser bent of al vaker een bouwproject hebt gedaan, er zijn verschillende klussen die leuk zijn om in het nieuwe jaar te starten. Hieronder vind je enkele ideeën waaraan je in het nieuwe jaar kunt werken.

Stal bouwen

Een stal voor paarden, koeien of ander vee maken? Besparen op een stal aan huis bouwen kan als je de bouwmaterialen zelf koopt. Soms kan je met het zelf inkopen van de bouwmaterialen tot wel 40% besparen op de kosten.  Ga je de stal ook nog eens zelf bouwen, dan kun je verder besparen op de arbeidskosten. Bovendien heb je veel meer vrijheid in het bouwen van een stal als je het zelf gaat doen en kan je het ontwerp helemaal afstemmen op je eigen wensen. Een voordelige manier om een stal te bouwen is om dit met betonblokken te doen.

Schuur bouwen

Wellicht heb je geen vee om een stal voor te bouwen, maar heb je wel allerlei tuinbenodigdheden en meubilair waarvoor je een opslagplaats nodig hebt. In zo’n geval kan het bouwen van een schuur een mooie toevoeging zijn aan de tuin. Je kunt het bouwen van een schuur natuurlijk uitbesteden, maar het is een stuk goedkoper als je zelf de materialen inkoopt en de schuur ook zelf bouwt. Soms kan het nodig zijn om een vergunning voor het bouwen van een schuur aan te vragen. Dit heeft vaak te maken met de plek waar je de schuur neerzet en de grootte van de schuur. Vraag bij je gemeente na welke regels gelden.

Plantenbak metselen

Is een stal of schuur bouwen een beetje een te groot project om op te pakken, dan is het metselen van een plantenbak een leuke klus. Een plantenbak is een mooie manier om je planten extra in de kijker te zetten. Bovendien zorgt een verhoogde plantenbak er ook voor de je makkelijker de planten kunnen verzorgen. Een plantenbak kun je eenvoudig maken met betonblokken. Eventueel kun je deze daarna nog afwerken met stucwerk voor een strakker resultaat.

 

Related Posts

Leave a Comment