Handige tips om een thuiskantoor in te richten

by handig5_wp
0 reactie

Dat thuiswerken een aantal voordelen heeft is voor velen geen verrassing, maar hoe je een thuiskantoor moet inrichten, daar hebben mensen toch wel moeite mee. Daarom hebben wij een aantal handige mensen gevraagd waar je rekening mee moet houden wanneer je een thuiskantoor gaat inrichten. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder! 

Waarom een thuiskantoor inrichten?

Als om een of andere reden een kantoorruimte huren er even niet inzit, omdat je bijvoorbeeld net gestart bent met jouw onderneming, dan zijn er genoeg manieren om een thuiskantoor in te richten. Bovendien werken op dit moment steeds meer mensen thuis en dat is eigenlijk best prettig, omdat je jouw werkplek dan helemaal naar wens kunt inrichten. 

Waar op letten bij de inrichting?

Zoals beloofd delen we graag onze tips om jouw werkplek praktisch en stijlvol in te richten. De eerste stap is natuurlijk de locatie. Welke ruimte of welke plek ga je gebruiken als thuiskantoor? Wellicht dat je nog een aparte kamer over hebt die niet gebruikt wordt? Of misschien kun je die loze ruimte onder de trap wel gebruiken als thuiskantoor? Houd er ook rekening mee hoeveel spullen je nodig hebt voor het thuiswerken. Is dat alleen een laptop? Of heb je nog veel meer spullen nodig tijdens een werkdag? Het zijn zaken waar je rekening mee moet houden, omdat je dan weet hoe groot de werkplek moet zijn. 

Een bureau

Uiteraard heb je een bureau nodig om aan te werken. Uiteraard is het mogelijk om de eettafel als werkplek te gebruiken, maar wij adviseren om werk en privé gescheiden te houden. Kijk daarom dus voor een bureau. Wat vind je verder belangrijk wat het bureau moet hebben? Wil je veel kunnen opbergen in het bureau? Wil je een vrijstaand bureau of heb je liever dat het bureau tegen een muur aan staat? Wil je een recht bureau of een hoekbureau? Of ben je zo handig dat je zelf een bureau gaat maken? 

Een goede bureaustoel

Thuiswerken betekent over het algemeen veel zitten. Het is daarom belangrijk dat je een goede bureaustoel hebt. We snappen dat een bureaustoel er goed uit moet zien, maar bespaar ook zeker niet om het comfort van de stoel! 

Een goed verlichte ruimte

Bovendien moet je rekening houden met de verlichting in de kamer die je als thuiskantoor gaat gebruiken. Zorg ervoor dat je het bureau in een lichte omgeving plaatst. Werken in het donker is namelijk niet zo prettig. Bovendien zorgt licht ervoor dat je productief bent. Een ruimte waar veel daglicht naar binnen komt heeft daarom voorkeur. Als je die mogelijkheid niet hebt, zorg dan in ieder geval voor voldoende kunstmatig licht. Ook is het prettig als je een raam kunt openzetten in jouw thuiskantoor, zodat er frisse lucht naar binnen kan. 

epdm dakbedekking

Related Posts

Leave a Comment