Gedrag van karpers kunnen verklaren de sleutel tot betere vangsten

by handig5_wp
0 reactie

Eigenlijk zou elke karpervisser een koikarper vijver moeten hebben. Naast de koikarper vijver hangt ook een weerstation om het gedrag van de karper nog beter te interpreteren. Deze vijver me zoveel geleerd en bepaald momenteel zelf of ik wel of niet naar de waterkant ga. De tijd is schaars dat ik kan, en die tijd gebruik ik dan graag zo effectief mogelijk. 

Is visvoer de sleutel tot succes?

In uitzondering op de regel heb ik enkele dagen gevoerd en zie vrijdagochtend te kans om een paar uurtjes te vissen als de jongens op school zijn. Met nog goede moed kijk ik naar de vijver en zie de vissen ontspannen rondjes te zwemmen. Echt veel actie zit er niet in. Ondanks deze aanblik hoop ik dat het voer de afgelopen dagen de karper toch actief heeft gekregen. Snel de viskoffer en andere zooi in de auto om snel deze uurtjes mee te pikken. Na 3 uur kan ik alles weer droog inpakken en licht sacherijnig haal ik de jongens maar weer op. Zaterdagavond slaat het weer om met dagen vol regen voorspelt. Met een blik in de vijver zie ik dat kois ontzettend druk door het water zwemmen en reageren op alle prikkels. Het lijkt wel een compleet andere vijver. Zondagavond probeer ik het dan toch nog even om de vislijn nat te maken op de oude voerstek en met veel succes. Na 5 vissen is het te donker om door te vissen zonder een lamp. Voldoen ga ik naar huis om toch weer terug te keren naar het geloof dat de koikarpers het me wel vertellen. 

Uitzonderingen op de regel

Uiteraard heb ik ook 2 vissen die de uitzondering op de regel niet volgen. Die zijn eigenlijk altijd actiever en zeer te porren voor een hapje. Zo zal het ook in het water zijn waar je op vist. Hier zwemmen ook verschillende karakters rond die beter of minder goed vangbaar zijn. Echter de kans op een aanbeet is het grootst als het grootste deel van het bestand wil eten. 

Related Posts

Leave a Comment