Een winkelpand openen? Houd hier rekening mee

by handig5_wp
0 reactie

Wanneer je een winkel gaat openen, komen daar een hoop dingen bij kijken. Veel mensen vinden het lastig dat er tijdens de opening van een winkel zoveel op hen af komt. Door je goed voor te bereiden op het starten van je eigen winkel, kun je en hoop moeilijkheden voorkomen. Het is onder andere belangrijk om op tijd te beginnen met al het papierwerk. Er komt namelijk een hoop papierwerk kijken bij het openen van een winkel. Jammer genoeg komen er nog veel meer dingen kijken bij het openen van een winkel. Het is daardoor een zware taak als je de verantwoordelijkheid hebt om alles in goede banen te leiden. Hier een aantal tips die je daarbij kunnen helpen. 

De waarde van het winkelpand bepalen

Als je een eigen winkel gaat beginnen, zul je een pand nodig hebben. Je kunt een pand huren, maar daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een pand te kopen. Wanneer je de winkel zojuist bent gestart met de winkel, is het in veel gevallen verstandig om te beginnen met het huren van een kleine ruimte. Je weet immers niet of de winkel een succes wordt en daardoor kun je niet garanderen dat je het pand over een aantal jaar nog nodig hebt. Wanneer de winkel goed loopt en je al een tijdje bezig bent, kun je een eigen winkelpand gaan aanschaffen. Daardoor heb je geen huur meer die je moet betalen. Het is belangrijk dat je een eerlijke prijs betaalt voor het pand. Er zijn verschillende manieren om de waarde van een winkelpand te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het WOZ loket om de WOZ waarde van het pand op te vragen. De WOZ waarde is de waarde die de gemeente toekent aan een gebouw. Dat is dan ook het bedrag waar je belasting over moet betalen. De waarde van het pand hoeft niet automatisch overeen te komen met de WOZ waarde. Toch geeft het in veel gevallen een vrij realistische indicatie van de waarde van het huis. 

Let op de plaats waar je een winkel begint

Het is belangrijk om er rekening mee te houden op welke plek je een winkel begint. Zo is het niet slim om een winkel te beginnen op een industrieterrein. Dat komt doordat daar meestal weinig vraag is naar jouw producten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de concurrentie. Als je bijvoorbeeld een kledingwinkel wilt gaan beginnen, is het niet slim om dat op een plek te doen waar al een aantal kledingwinkels zijn. Je kunt dit wel doen, maar het is in dit geval natuurlijk wel belangrijk dat jij een beter assortiment hebt en jezelf hierdoor onderscheidt. Dat is namelijk de enige manier om klanten af te pakken van de concurrentie. Het is in de meeste gevallen verstandiger om een winkel te beginnen op een plek waar je weinig concurrenten in de buurt hebt. Helaas dit in een aantal gevallen niet mogelijk, zoals in een winkelstraat. 

Related Posts

Leave a Comment