Een aanbouw of verhuizen?

by handig5_wp
0 reactie

Het is mogelijk dat je na een aantal jaar niet meer zo blij bent over jouw huidige woning. De woning die eerst voldoet aan jouw wensen en verwachtingen maakt je nu niet meer gelukkig. Dit kan zo zijn omdat de ruimte nu te klein is, waardoor je van een knusse woning bent gegaan naar een krappe woning. Je kunt dan kiezen voor het zoeken naar een andere woning, maar je kunt ook kiezen voor een aanbouw. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze opties en wat komt hier allemaal bij kijken? Is één echt beter dan de ander?

Aanbouw

Het uitbouwen van de woning kan erg veel uitkomst bieden voor degene die vanwege gebrek aan ruimte wil verhuizen. Je kunt namelijk in dezelfde buurt blijven wonen, waar jij misschien alle buren kent en waar jouw kinderen vriendjes met de buren zijn geworden. Je voorziet jezelf van meer ruimte door de woning te vergroten, zonder alles te hoeven in te pakken en dan weer uit te pakken. Laten we eerlijk zijn, verhuizen is zelden leuk. Ook stijgt jouw huis door de aanbouw in waarde en heb je de gelegenheid om jouw huis precies te verbouwen zodat het aan jouw nieuwe wensen voldoet. Ook zijn de kosten voor het uitbouwen van de woning lager dan het kopen van een nieuwe woning.

Bij het verhuizen moet je eerst nog maar een huis zien te vinden waar je smoorverliefd op bent. Dit vergt tijd terwijl je met een aanbouw eigenlijk meteen kunt starten. Als we het hebben over de eventuele verbouwing die moet plaatsvinden in de nieuwe woning, dan zal je daar ook wat kapitaal voor nodig hebben. Vergeet ook niet dat de makelaar een centje wilt hebben voor de verkoop van jouw huidige woning en de aanschaf van de nieuwe woning.

Nu daar je weet dat je aardig in de kosten kan besparen door te kiezen voor een aanbouw in plaats van te verhuizen, wil je misschien vandaag nog starten met klussen. Natuurlijk is niet iedereen even handig en hebben veel van ons wat hulp nodig. Bezoek daarom www.deaanbouwexpert.nl om een offerte aan te vragen voor de aanbouw van jouw woning. Via www.deaanbouwexpert.nl kun je gemakkelijk met een deskundige een afspraak inplannen om jouw wensen te bespreken.

Related Posts

Leave a Comment