Droom jij van een minimalistisch leven? Dan is een tiny house wat voor jou

by handig5_wp
0 reactie

Heb jij altijd al de droom gehad om minimalistischer te gaan leven? Dan is een tiny house echt wat voor jou. Tiny houses zijn kant-en-klaar te koop, maar hoe leuk is het om je eigen tiny house te bouwen? Zo kun je alles precies zo maken zoals jij dat wilt. Maar wacht, voordat je uit enthousiasme meteen begint met het weggooien van niet-essentiële spullen, is het wellicht wel handig om te weten waar je aan moet denken als je je eigen tiny house wilt gaan bouwen. 

De basis

Een tiny house from scratch opbouwen is erg leuk, maar ook heel intensief. Het neemt een heleboel tijd én geld in beslag en gaat vaak niet zonder slag of stoot. Bepaal daarom voor jezelf of je echt helemaal vanaf de grond wilt beginnen en alles zelf wilt bepalen of dat je wellicht gebruik gaat maken van een bouwpakket. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een bestaand tiny house welke je helemaal gaat ombouwen. Zo heb je wel de basis van het tiny house, maar kun je nog een hoop zelf bepalen. Denk bijvoorbeeld eens aan vernieuwde gevelbekleding, daar krijgt je tiny house gelijk een heel andere uitstraling van. Maar ook de binnenkant kan helemaal gestript worden en opnieuw worden opgebouwd. Dan kun je zelf de indeling bepalen. 

Welke voorzieningen moeten er zijn

Bedenk ook welke voorzieningen en functies je tiny house moet hebben. Begin met het maken van een lijst van functies die je graag zou willen terugzien. Bedenk vervolgens welke functies je écht nodig hebt en schrap de rest. Misschien is het mogelijk om twee functies met elkaar te combineren, denk bijvoorbeeld aan opbergruimte in een trap. Ga hier echt even goed voor zitten. Het is tenslotte de bedoeling dat je de komende jaren in het kleine huisje gaat leven. Dan wil je wel dat alles optimaal is. Daarnaast zijn er bepaalde voorzieningen waar je rekening mee moet houden. Hoe kom je aan je water bijvoorbeeld en hoe aan stroom? Wanneer je dit allemaal hebt besloten kun je het gaan intekenen en er een ontwerp van maken. 

Waar ga je wonen

Met een tiny house ben je redelijk flexibel in waar je kan gaan wonen, zeker wanneer je je tiny house op een trailer bouwt. Toch is het momenteel nog lastig om een plek te vinden waar je ook mag wonen. Begin daarom op tijd met het zoeken van een geschikte locatie. Kijk naar de mensen die dit eerder gedaan hebben en vraag hen hoe zij dit hebben aangepakt. Het zou zonde zijn als je je droom nog langer moet uitstellen doordat je geen locatie kunt vinden. 

Related Posts

Leave a Comment