Decoratieve trends, die de toon zullen zetten voor interieurdesign in 2022

by handig5_wp
0 reactie

Jaar na jaar evolueren de trends, hoewel mode de sector is die de meeste media-aandacht krijgt, heeft de verandering van stijl ook gevolgen voor andere sectoren en decoratie en binnenhuisinrichting vormen daarop geen uitzondering. 2022 wordt het jaar waarin ons huis natuurlijk wordt, met een interieur zonder foefjes en met zeer specifieke decoratieve accessoires om het een evenwichtig vleugje moderniteit te geven. Designmeubelen zullen ook veranderen op basis van de realiteit van de interieurs van het huis waarin we leven, ze zullen klein en aanpasbaar worden.

In dit artikel presenteren wij enkele trends die in 2022 zullen opvallen en die je kunt vinden in Anselm Oome Waalwijk. Bekijk ze!

Moderne minimalistische slaapkamers

Minimalisme is niet alleen een vorm van decoratie. Het is een levensfilosofie geïnspireerd door Oosterse culturen. Het hoofdidee van deze filosofie is dat met een minimum aan meubilair, er meer energie in de ruimte zal zijn.

Daarom zult je met een moderne minimalistische woonkamer een omgeving hebben die gevuld is met pure en positieve energie. De basiselementen van deze decoratieve stijl zijn onder andere het terugbrengen van het aantal meubels tot een minimum, waardoor overtollige decoratie wordt geëlimineerd.

Hout

Nu duurzaamheid en eco-friendly concepten steeds meer in zwang raken, zet de trend van natuurlijke materialen zich onverminderd voort en zullen interieurs ook in de toekomst met succes en met een minimale ecologische impact worden voltooid.

Hout is te zien op onverwachte plaatsen, zoals plafonds en wanden, maar het is in meubels waar het het meest opvalt. De nadruk ligt op het contrast tussen licht en donker hout.

Etnische Stijl

Het begrip mondialisering is steeds meer aanwezig in onze samenleving. Vandaag zijn we een klik verwijderd van overal ter wereld en deze bevoorrechte toegang verandert de manier waarop we leven radicaal. Veel vooraanstaande interieurontwerpers en modehuizen laten zich inspireren door culturen uit Amerika, Azië en Afrika. Exotische decoraties hebben altijd een aanhang, met een paar specifieke voorwerpen is het mogelijk een moderne en gastvrije sfeer te creëren. In dit geval is een rieten hanglamp een uitstekende optie.

Aardse tinten of groenen

Dit kleurenpalet is terug. De overgang naar milieubewuster leven wordt weerspiegeld in groene interieurs en is geïnspireerd op de kleuren van onze planeet. Er wordt gebruik gemaakt van een mix van beige en grijs, neutrale tinten en rijke kleuren zoals bruintinten, diep blauw en warm groen. Het eenvoudigste is om de muren wit te schilderen en op de natuur geïnspireerde kleuren toe te voegen via meubels of decoratieve accessoires.

Related Posts

Leave a Comment