De nieuwste en hipste trends op het gebied van gordijnen in 2021

by handig5_wp
0 reactie

In de afgelopen jaren waren gordijnen langzaam een beetje aan het vervagen op de achtergrond en kwamen de rolluiken als top naar boven. Maar nu is er een twist in de raamdecoratie-wereld, want gordijnen worden langzaam weer populairder en steeds meer mensen gaan het aanschaffen. Maar wat zijn nu de laatste trends op het gebied van gordijnen? Bijvoorbeeld welke kleuren er weer helemaal in zijn als je mee wilt gaan met de trend. Lees dan deze blog verder voor meer informatie.

Neutrale kleuren zijn de top

In het algemeen is deze kleurtrend al een tijdje bezig en wij klagen hier niet over. Want er worden nog steeds veel neutrale en aardkleurige dingen gebruikt tegenwoordig als nieuwe trend, dus ook in de gordijnenwereld. We zien steeds meer mensen terug gaan naar de goede oude tijd van de beige kleuren of juist de bruintinten. Deze trend had al in 2020 een stijgende lijn, maar heeft zich erg goed ontwikkeld in dit jaar, omdat het toch meer rust in huis heeft, en iedereen kan wel wat rust nu gebruiken in hun huizen na zo hectisch jaar. Ook vooral de combinatie groen en bruin wordt vaak toegepast.

Zonwerende gordijnen blijven stijgen in populariteit

De zomer komt er langzaam weer aan en een te warm huis is nooit fijn om te hebben. Sommige mensen hebben creatieve manieren om de koelte te bewaren in huis door bijvoorbeeld zakken te plakken op het raam, of voor mensen met een rolluik deze altijd naar beneden houden. Maar er zijn nu ook zonwerende gordijnen. Op deze manier hoef je alleen je gordijnen voor je raam te doen en je bent helemaal klaar. Je hebt schaduw, de gordijnen houden de zon tegen en je krijgt het niet warm, ideaal!

Gordijnen voor de sfeer

Vroeger werden er gordijnen gekocht meer voor functie dan voor sfeer. Nu is dat juist andersom en wordt er meer gekeken naar sfeer. Vooral de jongere generaties vindt een gordijn voor de sfeer belangrijker dan de functie. De functie is meer een pluspunt, maar als het bij het gehele plaatje past, dan is het het waard.

Related Posts

Leave a Comment