De MDF plaat, onmisbaar voor elke klusser

by handig5_wp
0 reactie

Wat is een mdf plaat? Ik hoor het je al denken.  Ken je dit klusmateriaal niet? Dan weet je niet wat je mist! MDF platen zijn namelijk hartstikke handig en eigenlijk onmisbaar bouw- en klusmateriaal. Een MDF plaat is een plaat die gemaakt is van geperst hout dat aan elkaar geharst is. De kenmerken van een MDF plaat maken de plaat tot een absolute topper onder de bouwmaterialen. Lees deze blog en ervaar meer over dit materiaal!

Wat is MDF?

MDF staat voor Medium Density Fibreboard. De plaat is gemaakt van geperst hout, dat aan elkaar geharst wordt. De hars die hiervoor gebruikt wordt geeft de plaat zijn karakteristieke, lichtbruine kleur. De meeste MDF platen herken je hierdoor meteen als zijnde een MDF plaat. Er zijn ook geavanceerdere MDF platen, en die kunnen van kleur verschillen met de klassieke MDF plaat. Zo heb je ook de MDF Exterior voor toepassingen buitenshuis, deze plaat is grijs. En je hebt de MDF Colorline serie, deze kleuren zijn egaal in o.a. zwart, rood en geel verkrijgbaar.

MDF platen zijn sterk en makkelijk te bewerken.

Waar gebruik je een MDF plaat voor?

MDF platen zijn platen die je voor veel verschillende doeleinden kunt inzetten. Door de dichtheid van de platen kun je deze namelijk makkelijk laseren, boren, frezen, verzagen of schuren. Zo kun je de plaat in elke maat of afwerking maken die jij nodig hebt. Een MDF plaat is daarmee het ideale materiaal als je bijvoorbeeld een deur wilt maken, voor je schuurtje of in huis. Of als je een kastdeur wilt maken. Maar een MDF plaat is ook ideaal om je keuken mee af te werken, of als je plinten wil maken. Maar naast praktische toepassingen in huis kun je ook verder kijken: wat dacht je van een poppenkast voor je (klein)kinderen, of een stand voor op een beurs? MDF is jouw materiaal.

Waar koop je MDF?

Je kunt MDF kopen bij iedere bouwmarkt, of online. Het voordeel van online kopen is dat het thuisbezorgd wordt. En dat is wel zo makkelijk, vooral als je meteen grote hoeveelheden koopt of platen in een grote afmeting.

Waar moet je op letten bij het klussen met MDF?

Klussen met MDF verschilt niet veel van klussen met andere materialen. Let goed op dat je nauwkeurig werkt en jezelf niet bezeerd. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, doe daarom voorzichtig aan. Neem de tijd en werk niet gehaast. Als je rustig werkt is het resultaat veel mooier.

Ik hoop dat je wat aan deze blog hebt, ik wens je veel klusplezier en inspiratie! Wat is je volgende klusproject?

Related Posts

Leave a Comment