Wat zijn chemische ankers?

by handig5_wp
0 reactie

Wat zijn chemische ankers?

Een chemisch anker kan gezien worden als een anker of plug. Dit anker of plug wordt na vermenging van twee geïnjecteerde stoffen gevormd. Dit is een chemische reactie. De geïnjecteerde stoffen die gebruikt worden zijn verharder en hars. Wanneer het injecteren is gebeurd, dan wordt een draadeinde, bout of wapening in de zachte massa gedraaid. De chemische reactie zal eerst moeten uitwerken. Pas wanneer dit is uitgewerkt, dan pas is het product uitgehard. Wanneer het product is uitgehard, dan kan er een sterke verbinding ontstaan met de ondergrond. De chemische ankers zijn er in allerlei verschillende soorten. 

Waarvoor gebruik je chemisch anker?

Je kunt een chemisch anker gebruiken wanneer er een eenvoudige mechanische bevestiging niet voldoende is. Het chemisch anker kan hierbij een goede uitkomst bieden. Je kunt een chemisch anker gebruiken bij een grote trekkracht of schuifkracht. Het wordt dan ook aangeraden om in deze gevallen een chemisch anker te gebruiken. Je kunt de chemische ankers gebruiken in verschillende materialen. Je kunt hierbij denken aan droge materialen, maar ook vochtige materialen. Het chemische anker worde in verschillende dingen gebruikt. Zo kun je de chemische ankers gebruiken in volle en holle stenen. Ook is het mogelijk om de chemische ankers te gebruikten in betonnen vloeren of muren. Het is geschikt voor hekwerken, balustrades, machines, kluizen, zuilen, vangrails en nog veel meer. 

De voordelen van een chemisch anker

Het is mogelijk om door middel van een chemisch anker een spanningsvrije montage in beton, natuursteen en andere holle materialen te creëren. Het plaatsen van een chemisch anker gaat vaak ook via een snelle werkwijze. Het is hierdoor mogelijk om binnen een beperkte tijd ene verbinding te creëren die hoge belastingen aan kan. Een van de andere voordelen van een chemisch anker zijn dat het chemisch anker styreenvrij is. Ook heb je geen krimp bij de chemische ankers. Je kunt de chemische ankers gebruikten op droge en vochtige ondergronden. Ook is het mogelijk om de chemische ankers te verwerken tot -5 graden Celsius. Het chemische anker heeft een snelle belastingtijd en is bestendig tegen trillingen. Ook is het chemisch ander te gebruiken met een standaard kokerpistool. Een van de belangrijke voordelen van een chemisch anker is dat het geschikt is voor zware bevestiging. Ook heb je een spanningsvrije montage in beton, natuursteen en holle materialen. 

Een chemisch anker plaatsen

Het plaatsen van een chemisch anker gaat vaak via een snelle werkwijze. Allereerst zul je een gat moeten boren. Dit kun je doet met een betonboor. Vervolgens zul je het boorgat stofvrij moeten maken. Hierna zul je het gat moeten injecteren tot drie veerde diep. Wanneer je het hebt verankerd, zul je direct een draaiende beweging moeten aanbrengen. Tot slot kun je het overtollige materiaal verwijderen. Op deze manier heb je het chemisch anker geplaatst. Het uitharden van het chemisch anker duurt wel een tijdje. De uithardingstijd en de verwerkingstijd hangt af van de temperatuur. Het uitharden en verwerken van een chemisch anker met een graad tussen de 10 graden en 20 graden Celsius is voor het verwerken 12 minuten nodig en voor het uitharden 60 minuten. 

Sympafix

Een chemisch anker zou je overal kunnen aanschaffen. Een voorbeeld hiervan is Sympafix. Wanneer je op de site van Sympafix kijkt, dan kun je ook veel informatie vinden over de chemische ankers. Hierdoor heb je al veel informatie en de producten op 1 plek. 

Related Posts

Leave a Comment