Belangrijke dingen om te weten als je je leaseauto laat repareren

by handig5_wp
0 reactie

Als ondernemer kan een leaseauto een handige en voordelige optie zijn. Echter, net als elk ander voertuig, hebben leaseauto’s soms reparaties en onderhoud nodig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in een botsing terecht bent gekomen of dat het weer tijd is om je auto te laten onderhouden of te laten keuren. Echter zodra er grotere reparaties bij komen kijken, zijn er nog wel eens enkele belangrijke dingen waar je op moet letten. In dit artikel bespreken we dan ook enkele tips om je zakelijke leaseauto te repareren en weer snel de weg mee op te gaan.

Neem contact op met uw leasemaatschappij

Wanneer je hebt gekozen voor zakelijk leasen en erachter komt dat je auto gerepareerd moet worden, is de eerste stap om contact op te nemen met je leasemaatschappij. Zij kunnen je adviseren over de beste manier van handelen en je begeleiden bij het reparatieproces. De meeste leaseovereenkomsten bevatten informatie over wat je moet doen in geval van pech of schade, dus raadpleeg je leaseovereenkomst eerst voor de richtlijnen.

Plan reparaties in bij een erkende dealer

Bij het repareren van je zakelijke leaseauto is het belangrijk om gebruik te maken van een erkende dealer. Dit zorgt ervoor dat eventuele reparaties correct en volgens de richtlijnen van de fabrikant worden uitgevoerd. Het gebruik van een niet-geautoriseerde dealer kan mogelijk je leaseovereenkomst ongeldig maken of leiden tot extra kosten. Controleer dus goed bij welke dealer je je auto gaat laten repareren.

Vraag om een leenauto

Als de reparatie aan je leaseauto meer dan een dag in beslag neemt, is het belangrijk om een leenauto aan te vragen. In veel leaseovereenkomsten is een leenauto opgenomen in geval van reparatie of onderhoud. Dit kan je helpen om verstoringen van je bedrijfsvoering te voorkomen en je op schema te houden. Zeker bij een bedrijfswagen leasen is het vervelend als je enkele dagen zonder auto komt te zitten.

Controleer uw verzekeringsdekking

Bij het repareren van je zakelijke leaseauto is het ook belangrijk om je verzekeringsdekking onder de loep te nemen. Afhankelijk van de omvang van de schade en je verzekeringspolis kan je verzekeringsmaatschappij een deel of alle reparatiekosten dekken. Neem daarom zeker contact op met je verzekeringsmaatschappij en bekijk je polis om te bepalen welke dekking beschikbaar is.

 

 

Related Posts

Leave a Comment