Alles wat je moet weten over gevelbescherming

by handig5_wp
0 reactie

Je gevel is een erg belangrijke factor van je huis en dient als een soort van bescherming. Toch is het belangrijk dat deze beschermlaag voor jou ook beschermd wordt. Hierdoor voorkom je dat externe factoren invloed gaan hebben op je woning. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over gevelbescherming en waarom het zo belangrijk is.

Wat is gevelbescherming?

De naam zegt het eigenlijk al, gevelbescherming is het proces waarbij je je gevel beschermt. Maar waartegen dan? Tegen de externe factoren als wind, regen en de zon. Deze factoren kunnen invloed hebben op de staat van de gevel en de mate waarin deze jouw huis beschermt. Gevelbescherming is een soort beschermlaag die wordt aangebracht over de originele gevel. Deze laag is goed bestand tegen de externe factoren, waardoor deze niet door kunnen dringen tot de originele gevel. Hierdoor blijft deze in tact en kan deze een goede bescherming bieden voor jouw woning. Wanneer je gevel immers beschadigd, kan dit tocht en lekkage tot gevolg hebben in jouw woning. 

Hoe werkt gevelbescherming?

Wanneer je gevelbescherming wilt toepassen op jouw gevel, dan is het erg belangrijk dat je start met een schone gevel. Na de gevelreiniging kun je bekijken of er ergens beschadigingen zijn, welke eerst verholpen moeten worden. Ook kun je nu bedenken of je de gevel nog wilt gaan schilderen of dat de huidige kleur naar wens is. Nadat de gevel helemaal in orde is kun je de impregneerlaag aanbrengen. Deze laag beschermt de gevel tegen de invloeden van buitenaf, zoals vocht en kou. 

De voordelen van je gevel beschermen

Gevelbescherming heeft een heleboel voordelen voor jou en je gevel. In eerste instantie zorgt het ervoor dat je minder snel last krijgt van kou en vocht in je woning. Dit zijn de directe gevolgen van een goede gevelbescherming. Daarnaast blijft je gevel mooier omdat deze niet beschadigd kan worden of kan verkleuren. De beschermlaag die wordt aangebracht vangt deze schade als het ware op. Hierdoor kan het niet doordringen tot de gevel. Doordat de gevel mooier blijft heeft je woning een betere uitstraling voor voorbijgangers en gasten. Daarnaast kan het ook bijdragen aan de verkoop van je woning. Niet te vergeten, een gevel die beschermd is met een impregneerlaag gaat langer mee dan een gevel die niet geïmpregneerd is. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om je gevel te beschermen, de gevel biedt jou immers ook bescherming.

Related Posts

Leave a Comment