Alle voordelen van led spots op een rijtje

Helaas kan je in Nederland niet het hele jaar door genieten van warm weet. Dit brengt met zich mee dat je niet de hele dag door van daglicht kan genieten. Je zal hoe dan ook even extra verlichting moeten aanschaffen om de woning te verlichten. Er zijn allerlei soorten verlichting te koop tegenwoordig. Ledverlichting is wel erg populair, en met name de led spots. Ben je benieuwd naar de voordelen van led spots en ledverlichting in het algemeen? Blijf in dat geval even verder lezen. 

Lang van genieten

Het voordeel van alle ledverlichting is dat deze erg lang meegaan. Goede ledverlichting heeft een hoog aantal branduren. Dat betekent dat je dus erg lang kan genieten van de led spot. Je hoeft je niet meer om de maand zorgen te maken over de verlichting, want met ledverlichting weet je zeker dat het niet snel kapotgaat. Een gloei- of spaarlamp zal veel korter mee gaan en is het dus eigenlijk niet echt waard. Voor veel mensen is ledverlichting dus echt een top investering. 

Niet te warm

Een ander voordeel van ledverlichting in het algemeen is dat de temperatuur niet al te hoog wordt. Misschien weet je nog wel van vroeger dat een ouderwetse gloeilamp heel erg heet kon worden. Met een led paneel 120×30 heb je dit probleem niet en dan hoef je je geen zorgen erover te maken. Dit heeft als voordeel dat ledverlichting veiliger is. Je wil natuurlijk voorkomen dat een kind de verlichting aanraakt en zich eraan verbrandt. Ledverlichting is dus een veiligere optie en het overwegen waard. 

Goed voor milieu

Dit voordeel mag ook zeker niet ontbreken in de lijst van voordelen van ledverlichting. Ledverlichting is namelijk veel beter voor het milieu in vergelijking met andere soorten verlichting op de markt. Een gloei- of spaarlamp is slechter voor het milieu. Er wordt bijvoorbeeld geen kwik verwerkt in de ledverlichting. Je kan ervan uitgaan dat er geen gevaarlijke materialen in worden verwerkt. Hiernaast kan je ledverlichting recyclen. Dit is natuurlijk al helemaal mooi meegenomen voor het milieu. Denk er dus goed over na als je verlichting gaat kopen. 

Makkelijk te dimmen 

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om verlichting te dimmen in jouw woning. Dit betekent dat je het licht zachter of harder kan laten schijnen in de slaapkamer of de woonkamer. Dat is ideaal wanneer je een aangename en gezellige sfeer wil creëren in jouw woning. Led spots kan je dus ook laten dimmen. Het is dan wel van belang dat je een goede dimmer aanschaft die aangesloten kan worden op jouw led spots. Als je er hulp bij nodig hebt, kan je altijd van tevoren om advies vragen bij professionals.

Related Posts

Leave a Comment