5 tips voor jouw dakkapel financiering

by handig5_wp
0 reactie

Met een dakkapel kun je meer ruimte creëren in huis én verhoog je de waarde van je woning. Maar het laten plaatsen van dakkapellen is een flinke investering. Het is dus belangrijk om goed na te denken over het financieren van jouw dakkapel. In deze blog op Handigemensen.nl geven we je 5 tips voor jouw dakkapel financiering. Zo weet jij hoe je jouw dakkapel het best kunt betalen en op de kosten kunt besparen!

Dakkapel financiering

De gemiddelde kosten voor een dakkapel inclusief montage liggen rond de 5000 tot 6000 euro. Uiteraard kan de prijs flink hoger uitvallen door persoonlijke wensen, zoals een zinken dakkapel of een dakkapel breder dan 3 meter. Hoe ga je dit bedrag bij elkaar leggen? Hieronder delen we onze dakkapel financiering tips

  • Spaargeld gebruiken voor je dakkapel
  • Hypotheek verhogen
  • Dakkapel in termijnen betalen
  • Persoonlijke lening afsluiten
  • Besparen door offertes vergelijken

Dakkapel financiering met spaargeld

Heb je nog wat spaargeld over? Dan kun je dit het best gebruiken om jouw dakkapel mee te betalen. Het is namelijk je eigen geld en hoeft geen geld te lenen van een derde partij. Er komt dus geen rente bij kijken, waardoor je zo min mogelijk extra kosten maakt. Bovendien krijg je tegenwoordig geen rente meer op je spaarrekening. Het geld laten staan heeft weinig meerwaarde. 

Door je spaargeld te gebruiken als dakkapel financiering verhoog je de waarde van je woning. Uiteindelijk levert dit je dus meer op dan het geld op je bankrekening laten staan. Helaas heeft niet iedereen een flink bedrag op zijn of haar spaarrekening staan. Gelukkig heb je andere opties. 

Hypotheek verhogen

Als je geen spaargeld hebt om je dakkapel mee te betalen, kun je ervoor kiezen om je huidige hypotheek te verhogen. Omdat het plaatsen van een dakkapel de waarde van je woning verhoogd is dit een slimme zet. De rente van de hypotheek is namelijk aftrekbaar.

Houd er wel rekening mee dat je maximaal 100% van de waarde van je huis kan lenen. Als de hypotheek niet boven de waarde van je woning uitkomt, kun je een nieuwe dakkapel meefinancieren. Heb je nu veel overwaarde en benieuwd naar de mogelijkheden? Overleg met jouw hypotheekadviseur. 

Dakkapel in termijnen financieren

Bij sommige bouwbedrijven is het mogelijk om een dakkapel in termijnen te betalen. Je betaalt dan achteraf voor jouw dakkapellen. Je kunt dit zien als een soort leaseplan voor jouw dakkapel, waarbij je in maandelijkse termijnen de totale kosten afbetaalt. Zo kun je de dakkapel kosten spreiden over een langere termijn en hoef je niet in 1x een groot bedrag te betalen. 

Laat je adviseren door de bouwbedrijven die een offerte uitbrengen voor jouw opdracht. Zij kunnen je direct aangeven of het mogelijk is om een dakkapel achteraf te betalen. Let wel op, je betaalt bij termijnbetalingen wel rente waardoor het totale bedrag hoger uitvalt. 

Lening afsluiten voor dakkapel

Een andere optie voor dakkapel financiering is het afsluiten van een lening. Hierbij heb je de keus uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij vinden de persoonlijke lening de beste optie voor het betalen van jouw dakkapel. Je weet immers precies wat je moet betalen en komt niet voor verrassingen te staan. 

Dit komt omdat de looptijd en het rentepercentage bij een persoonlijke lening vast staat. In tegenstelling tot bij een doorlopend krediet, waarbij dit variabel is. Bovendien is de rente bij een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar. 

Dakkapel offertes vergelijken

Voordat je een bedrijf kiest voor het plaatsen van jouw dakkapel is het altijd slim om te vergelijken. De prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Door online dakkapel offertes te vergelijken kom je in contact met specialisten uit jouw omgeving. Op deze manier begin je gelijk met besparen op de kosten van jouw dakkapel. Bij Slimster.nl kun je eenvoudig gratis dakkapel offertes aanvragen! 

Related Posts

Leave a Comment