4x inspiratie voor die lege ruimte jouw huis

by handig5_wp
0 reactie

Heb jij in jouw woning nog een lege zolder, kelder of kamer waar je helemaal niets mee doet? Dan is dit hét moment om er alles uit te halen wat er in zit! Ruim alle spullen op en bekijk de opties, waarvoor zou je een extra kamer kunnen gebruiken en is het financieel mogelijk? Na het lezen van dit artikel heb jij genoeg inspiratie om iets met die lege ruimte te doen. 

Hobbykamer 

Ben jij echt een creatief persoon? Dan is een hobbykamer helemaal iets voor jou. Of je nu wilt schilderen, schrijven of kleding ontwerpen: in deze kamer krijg jij alle vrijheid om te doen wat je wilt. Zet een mooie, grote tafel midden in de ruimte en geef al het gereedschap dat jij nodig hebt een waardig plekje in de kamer. Om de kamer te decoreren kun je zelf een aantal leuke muurschilderingen maken of eigen gemaakte schilderijen ophangen, zo geef je de ruimte echt een persoonlijke touch.

Fitnessruimte 

Naar de sportschool gaan is goed voor je lichamelijke en mentale gezondheid, en je kunt er sociale contacten opdoen. Toch snappen we dat door de kou en regen in ons land je niet altijd zin hebt om na een lange dag naar de sportschool te gaan. De oplossing is: een persoonlijke fitnessruimte! Koop jouw favoriete fitness toestellen of accessoires online of tweedehands. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de vloer geschikt is, je verlichting ophangt en dat je hier en daar wat spiegels plaatst. Let wel op dat je wanneer je bijvoorbeeld de kelder gebruikt als fitnessruimte, je deze wel waterdicht maakt door middel van snelcement en goed isoleert om lekkages te voorkomen.

Ontspanningskamer 

Na inspanning komt natuurlijk ontspanning. Je kunt die lege kamer ook omtoveren tot een ruimte waar jij helemaal tot rust kan komen. Plaats een mooie fauteuil met kussens in de kamer met een vloerkleed voor extra warmte en geef de muren een rustgevende tint. Als je nog meer sfeer wilt brengen kun je ook nog een sfeerhaard laten plaatsen. Deze werkt dan wel op elektriciteit, maar zorgt wel voor een hoop gezelligheid. Combineer dit met wat sfeerverlichting en je hebt de perfecte ontspanningskamer voor jou!

Filmkamer 

Dit is waarschijnlijk iedereens droom, een eigen thuisbioscoop. Van de nieuwste films genieten met vrienden en familie of alleen, dat klinkt goed toch? Een handige optie om dit te kunnen realiseren is een beamer waarmee je films kunt projecteren op een grote, witte muur. Je kunt natuurlijk ook gewoon een grote televisie kopen en aan de muur bevestigen. Je hoeft alleen nog maar een fijne bank met veel kussens neer te zetten om de ervaring compleet te maken. Om het echte bioscoopgevoel na te bootsen kun je de muren verven in een donkere kleur en her en der wat salontafeltjes neerzetten voor de cola en popcorn. Enjoy! 

Related Posts

Leave a Comment