Waarom is laminaat nog steeds zo populair?

Laminaat is dan misschien niet echt een nieuw concept meer, toch zijn er nog heel wat mensen die voor deze vorm van vloerbedekking kiezen in hun huis of bedrijf. De redenen daarvoor zijn uitgebreid, zoals snel duidelijk zal worden.

Wat maakt laminaat nu precies zo de moeite waard, en waarom is het nog steeds populair? 

De meerwaarde en voordelen van laminaat

Laminaat is een goede optie als je je woning of bedrijf een natuurlijke, gezellige look wilt geven met een houten uitstraling en eenvoudig design. De voordelen van laminaat, hoe veel mensen ook denken dat dit een ouderwetse oplossing is, zijn nog steeds van toepassing:

1. Waterdichte vloeren
Eerst en vooral worden er steeds meer waterdichte laminaatvloeren gemaakt, die dus zeker bijdragen aan het comfort van de woning of het pand. Het gaat dan specifiek om hydroseal laminaatvloeren, die een waterdichtheid duur hebben van 4 tot wel 20 uur.

2. Een realistische vloer in huis
Ben je op zoek naar een vloer die een natuurlijke, realistische atmosfeer in huis brengt? Dan is laminaat een goede oplossing. De structuur van dergelijke vloeren wordt steeds beter en zijn daarbij prachtig afgewerkt met een matte embossing.

3. Een stevige, duurzame vloer
Daarbij zijn laminaatvloeren ook een stuk dikker en steviger dan vroeger, waardoor ze langer meegaan en een hogere maximale belasting hebben. Het gevolg daarvan is eveneens dat zo’n vloer niet snel meer gaat klinken of kraken, wat bij oudere modellen wel vaak het geval was.

4. Betere ondervloeren
Vervolgens beschikken laminaatvloeren steeds vaker over een stevige, betrouwbare ondervloer. Dit maakt het ook mogelijk om vloerverwarming- of verkoeling in het laminaat te integreren, waardoor je natuurlijk van meer wooncomfort geniet.

5. Een goede akoestische isolatie
Ten slotte isoleren moderne laminaatvloeren veel beter dan de oude: ze zijn geschikt voor gebruik in appartementen voor 10 tot 15 dB. Op die manier zadel je je onderburen niet langer met geluidsoverlast op!

Kies voor een laminaatvloer van goede kwaliteit

Er zijn genoeg redenen om voor een laminaatvloer te kiezen, dat is zeker. Als je echter het beste uit je investering wilt halen, dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Zo moet je letten op:

– De kleur en structuur van de vloer
– Het patroon van de vloer (recht, visgraat,…)
– De prijs van de vloer

Ook is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een vloer die over een stevig klik-systeem beschikt. Dit zal immers een grote invloed hebben op de kwaliteit van de vloer en hoe goed deze bestand is tegen kraken door veroudering of slijtage.

Gebruik je deze tips, dan is je woning binnen de kortste keren uitgerust met een prachtige, nieuwe laminaatvloer van kwaliteit!

Related Posts

Leave a Comment