3 voordelen van de schanskorf in de tuin

by handig5_wp
0 reactie

Tegenwoordig zijn schanskorven niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen. Ze worden gebruikt als decoratie, maar kunnen ook een functie hebben. Schanskorven zijn een soort stalen kooien welke gevuld worden met breukstenen. Welke breukstenen je gebruikt is aan jou. In dit artikel vertel ik je wat de drie belangrijkste voordelen zijn van het toepassen van schanskorven in je eigen tuin. 

Schanskorven zijn flexibel toepasbaar 

Te beginnen met de flexibiliteit van de korven. Dat wil niet zeggen dat een schanskorf flexibel verbogen kan worden, maar schanskorven in het algemeen kunnen wel op veel verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan een korf in vrijwel alle verschillende vormen en maten worden gemaakt. Hierdoor kun je de schanskorf precies passend maken in je tuin. Daarnaast kun je ook elementen verwerken in de korf, zoals bijvoorbeeld een waterval of een tuinhaard. Kortom, genoeg mogelijkheden wanneer je iets wilt doen met schanskorven. 

Extreem sterk en onderhoudsvrij

Je tuin krijgt dagelijks te maken met verschillende omstandigheden welke invloed kunnen hebben op de spullen in je tuin. Hierdoor zijn bepaalde materialen minder geschikt voor gebruik buiten. Denk hierbij aan hout en stof. Deze kunnen snel achteruit gaan wanneer het te maken krijgt met vocht. Schanskorven zijn gemaakt van sterke en stevige materialen die goed om kunnen gaan met het weer. Hierdoor gaat dit materiaal onwijs lang mee en kun je er lang van genieten. Erosie en roest maakt hierdoor ook geen kans. 

Schanskorven zijn geluidsdempend

Wanneer je veel last hebt van het geluid van je buren of van een naastgelegen weg, dan zijn schanskorven ook echt een uitkomst. De korven vormen namelijk een soort van geluidswal, waardoor ze het geluid wat van de andere kant komt dempen. Hierdoor zijn de korven ook erg geschikt om als schutting te gebruiken of langs snelwegen. Ideaal als je lekker rustig in je tuin wilt zitten. Zo heb je minder last van het geluid en ook nog eens een prachtige schutting. 

Stoere, robuuste uitstraling

Naast de functionele voordelen van schanskorven in je tuin, staan ze ook gewoon erg stoer. De robuuste uitstraling van het staal met de grove stenen zorgt voor een natuurlijk rotseffect. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken als stoere schutting in combinatie met hout, maar kun je ook een gave plantenbak creƫren van de schanskorven. Kortom, hoe je de schanskorven ook gebruikt, ze vormen gegarandeerd de eyecatcher van je tuin.

Related Posts

Leave a Comment