3 eenvoudige tips voor een Scandinavisch interieur

by handig5_wp
0 reactie

Ben je toe aan een geheel nieuw interieur? Dan is wellicht de Scandinavische stijl helemaal iets voor jou. Deze interieurstijl is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden en dat is zeker niet zonder reden. Het minimalisme, de lichte kleuren en de prachtige eyecatchers maken het een woontrend om verliefd op te worden. Hoewel je natuurlijk het liefst een grootschalige make-over doet, laat de financiële situatie dit niet altijd even goed toe. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een Scandinavisch interieur te realiseren, zonder dat dit heel veel geld of tijd hoeft te kosten. Wij geven in dit artikel alvast 3 eenvoudige tips.

1.     Een likje verf

Een nieuw interieur hoeft echt helemaal niet zoveel geld te kosten. Een likje verf doet bijvoorbeeld al wonderen. Bij budgetwinkels of huismerken van bouwwinkels kost verf vaak niet duurder dan € 10,-. Zo beschik je zeer voordelig over dé manier om jouw interieur in een Scandinavisch jasje te steken. Maar welke kleuren passen eigenlijk bij een Scandinavisch interieur?

Omdat de dagen in Scandinavië vaak heel donker zijn, proberen de Scandinaviërs op allerlei verschillende manieren om meer licht in huis te halen. Het kleurenpalet bij een Scandinavisch interieur is dan ook te omschrijven als licht en vrolijk. Pastelkleuren worden vaak gecombineerd met neutrale kleuren zoals lichtgrijs en wit. Hierdoor is het geheel minder steriel, maar geniet je toch nog van die frisse en open uitstraling.

2.     Less is more

Kenmerkend voor een Scandinavisch interieur is het enorme minimalisme. Minimalistisch wonen is al een tijdje helemaal hot in Nederland en daar speelt deze woontrend perfect op in. Less is more! Daarom hoeft deze woontrend ook helemaal niet zoveel geld te kosten. Je besteedt immers veel minder geld aan de aanschaf van decoratiestukken. Kies liever voor mooie, praktische en lichte meubels. Zorg er tevens voor dat alle objecten in de ruimte een doel hebben. Weet je niet wat dat ene beeldje daar doet? Verwijder hem dan uit de ruimte. Hierdoor creëer je niet alleen veel meer ruimte, maar zal er ook een fijne en lichte sfeer ontstaan.

Natuurlijk betekent dit niet dat je helemaal geen woonaccessoires mag gebruiken. Een beetje sfeer breng je natuurlijk met behulp van prachtige kussentjes, plaids of andere praktische items. Kies bij voorkeur voor mooie pasteltinten of kies een andere accentkleur om het geheel een beetje op te fleuren. Succes gegarandeerd!

3.     Breng natuurlijke elementen in huis

Scandinavisch wonen staat vooral bekend om de vele natuurlijke elementen die in het interieur worden verwerkt. Scandinaviërs besteden enorm veel aandacht aan de natuur en ze laten het respect dan ook duidelijk zien in hun interieurstijl. Planten en natuurlijke materiaalsoorten: ze zijn volop te vinden binnen deze woontrend. Geen groene vingers? Geen probleem! Ook met vetplantjes en cactussen creëer je een sfeervol geheel én ze zijn ook nog eens zeer gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn ook kunstplanten een goed alternatief. Deze zijn tegenwoordig bijna niet meer van het echt te onderscheiden en gaan een leven lang mee.

Naast planten kun je ook kiezen voor meer natuurlijke materialen in huis. Koop bijvoorbeeld een mooi schapenvachtje of een mand van riet. Houtsoorten zijn uitermate geschikt om jouw interieur op te vrolijken en het de ultieme Scandinavische look te geven.

Related Posts

Leave a Comment