2 functies van rolgordijnen

by handig5_wp
0 reactie

Gordijnen zijn een belangrijke keuze in veel huizen, het kan namelijk de uitstraling van je huis compleet veranderen, zowel van binnen als van buiten. Gordijnen kunnen ook meerdere functies hebben, afhankelijk van welke functie jij graag van je gordijn wil kies je een bepaalde soort. Voor veel mensen is het standaard horizontale gordijn de perfecte optie, maar veel mensen kiezen ook voor een rolgordijn, maar waarom kiezen ze daar voor, en niet voor een traditioneel gordijn?

Privacy en verduistering

Een gordijn zorgt voor privacy, als je niet wil dat mensen bij jouw huis naar binnen kunnen kijken kun je de gordijnen dicht doen, zo kunnen ze niet meer naar binnen kijken. Omdat een rolgordijn perfect aansluit op het raam verblind het buitenstaanders beter, waardoor jij van meer privacy kan genieten. Hetzelfde geldt voor de andere belangrijke rol die een gordijn moet vervullen: verduistering. Bij een horizontaal gordijn schijnt er altijd licht aan de onder- en bovenkant. Bij een rolgordijn heb je dat probleem vaak minder of zelfs helemaal niet, helemaal voor mensen die een rolgordijn op maat laten maken.

Waarom een rolgordijn

Naast deze voordelen zijn er nog een aantal andere voordelen aan rolgordijnen. Allereerst werken rolgordijnen beter voor kantel- en kiep ramen. Deze ramen zijn dankzij hun enorme flexibiliteit niet handig in combinatie met gewone gordijnen, het is dan lastig om de ramen te openen of te sluiten en je kan de ramen ook minder ver open doen. Rolgordijnen zijn ook ideaal in kleinere ruimtes, ze nemen namelijk een stuk minder ruimte in dan de meeste gordijnen. Bij ramen die geplaatst zijn in abnormale plekken ramen die weinig ruimte aan weerzijde hebben zijn rolgordijnen ook ideaal. In sommige situaties is het belangrijk rolgordijn op maat te laten maken. Deze worden boven het raam gemonteerd en nemen daardoor geen ruimte aan weerzijden in, als je bij een bedrijf als Somfy een rolgordijn op maat laat maken past het ook nog eens perfect waardoor je van alle voordelen kan genieten.

Related Posts

Leave a Comment